ALKMAAR: Den unge angrepsspilleren er denne uka på prøvespill i den nederlandske storklubben AZ Alkmaar.

Sammen med pappa Frank Ottar Pedersen har de fått et godt inntrykk av klubben der landslagsspiller Markus Henriksen er en av de største stjernene.

– Klubben virker veldig bra, og har tatt godt imot meg. Treningsfasilitetene er gode og alle kunne engelsk, noe som er en stor fordel, sier Berg Pedersen som ankom Nederland søndag, der han skal være i en uke.

I den nederlandske byen med 95.000 innbyggere skal han trene med klubbens U17-lag, samt å spille en internkamp i løpet av oppholdet.

– Til å være første treningen synes jeg Brage presterte godt. Det er alltid en utfordring å komme til et nytt sted der man ikke kjenner noen, sa Pedersen senior til iTromsø etter å ha sett mandagens økt med sønnen.

Snarlig avgjørelse

Berg Pedersen har tidligere i år vært innom de italienske klubbene Genoa og Fiorentina på prøvespill, men denne turen blir trolig den siste før en avgjørelse tas.

– Vi kan ikke drive og reise Europa rundt heller, men ønsket å se litt hva litt forskjellige klubber hadde å tilby, sier Frank Ottar Pedersen.

Derfor vil en avgjørelse om sønnens fremtid tas innen rimelig kort tid. Mulighetene som skisseres er å enten reise utenlands eller å bli i Tromsø og TIL.

– Jeg tror vi kommer til å ha bestemt oss før nyttår, og slik jeg ser det er AZ like aktuelt som Genoa, sier Pedersen til iTromsø.

Agenthjelp

Han poengterer at det i tillegg til det sportslige er like viktig at sønnens hverdag utenfor banen blir ivaretatt dersom et klubbskifte skal bli aktuelt.

– Vi drar ingen steder dersom det ikke er bra nok opplegg når det kommer til både skole, bosted og fritiden ellers, sier Frank Ottar Pedersen.

Duoen ble mandag vist rundt på arenaen til klubben som denne sesongen spiller i Europaligaen og der de ligger sist etter fire av seks kamper. Torsdag skal de overvære hjemmekampen mot serbiske Partizan Beograd.

– Jeg håper vi får møtt Markus Henriksen på turen. Det ville vært spennende, sier Frank Ottar Pedersen.

Agent Kent Karlsen er den som har ordnet prøvespillet i Nederland.

– I løpet av uka kommer Brage til å få en sportslig tilbakemelding fra akademiet på hvordan de ser på han. Tilbakemeldingene jeg har fått til nå er gode, sier Karlsen til iTromsø.