ALFHEIM: Rushfeldt, Rune Lange, Ole Martin Årst – TIL har produsert en rekke internasjonale spisser opp gjennom årene.

Sigurd Rushfeldt – assistenttrener i TIL i dag – tror Espejord kan bli den neste målkongen i rekken.

– Det er klart han kan det. Det er opp til han selv, sier Rushfeldt.

I dag signerte Espejord en avtale med TIL gjeldende ut 2018-sesongen.

– Det er artig å få tre nye år i TIL. Det er her jeg har vært siden jeg var bitte liten, så jeg ser fram til å fortsette her, sier Espejord.

– TIL vil satse på meg, og det setter jeg pris på. Jeg skal gjøre mitt beste for å ta vare på de mulighetene de gir meg, legger han til.

– Må trene mye

Sportssjef Svein-Morten Johansen synes Espejord har tatt steg i riktig retning i det siste, og understreker også at det er veldig opp til Runar selv hvor langt han vil nå på fotballbanen. 19-åringens sterke ønske om bli i TIL var også positivt i forhandlingene.

– Og det er bra at Sigurd er nært. Vi anbefaler Runar å bruke Sigurd og lære litt av ham med tanke på å ta det siste steget, sier Johansen.

Sigurd Rushfeldt er eliteseriens toppscorer gjennom tidene med 172 mål. Han sier Espejord er en god avslutter med bra fysikk og god fart.

– Runar har alle muligheter til å trene godt, og det er hva det handler om det lange løp, sier Rushfeldt, som også er spisstrener i klubben.

– Hva var din oppskrift da du av 19–20 år?

– Jeg trente mye, seriøst, målrettet og systematisk. Alle spisser har forskjellig personligheter, så han må finne sin vei. Men utenom trening kommer man ikke, sier «Rush».

Og Espejord er klar for å suge til seg lærdom.

– Det er vanvittig mye å hente fra Sigurd. Jeg har også sett hans powerpoint-prestasjon om hvordan han scoret målene sine. Det er veldig godt å ha Sigurd å jobbe tett med ute på feltet. Det setter jeg veldig pris på, sier Espejord.

Lønnshopp

Han scoret sitt første eliteseriemål mot Aalesund 27. september.

– Jeg ønsker å bli så god som overhodet mulig og venne meg til det øverste nivået i Norge og etter hvert forhåpentlig dominere det, faktisk. Det er de målene jeg har og eventuelt komme meg videre der ifra, sier Espejord.

Den nye avtalen innebærer at spissen får et lønnshopp, men det er dog langt opp til de etablerte i klubben. Hans forrige avtale var en «start-kontrakt»–nå har han fått en «ung-kontrakt» i 100-prosentstilling. Spiller Espejord et gitt antall kamper, kan han bevege seg ytterligere oppover i hierarkiet.

– Dette er Runars andre kontrakt og det betyr at han går inn i en sammenheng der han kanskje får råd til å flytte hjemmefra og slike ting, sier Svein-Morten Johansen.