ALFHEIM: Onsdag signerte Norbye og Jonas Johansen (30) hver sin toårskontrakt med TIL. De blir sett på viktige, lokale spillere og kontinuitetsbærere.

– Vi ønsker at de skal være med å bygge innenfra det laget vi skal ha den neste perioden, sier sportssjef Svein-Morten Johansen.

Uoppfordret på dagens pressekonferanse sa sportssjefen at han håper den hurtige høyrebacken kan være en mann for det norske landslaget i fremtiden.

– Hans er en spiller som har vært her en god stund nå og har en aldersprofil som er veldig viktig for klubben å ha. Han har flere års tippeligaerfaring. På sitt beste har han vært landslagsaktuell, og det har vi selvfølgelig et mål om å bringe ham tilbake i den diskusjonen, sier Johansen.

– Samelandslaget?

Både Norbye og Johansen smiler over førstnevntes «landslagslink».

– Samelandslaget? humrer Johansen.

– Og futsallandslaget har du jo, sier Norbye.

– Enn Høgmo? Ønsker du å banke på døra der?

SIGNERER: Her signerer Hans Norbye og Jonas Johansen kontraktene, mens en fornøyd sportsjef Svein-Morten Johansen ser på. Foto: Jørund Wessel Carlsen

– Ja, selvfølgelig, det vil man jo. Jeg vet ikke hva man skal si. Man må jo bare bli bedre, trene hardt og stå på, sier Norbye.Norbye har en interessant relasjon til Høgmo. Vi spoler tilbake til 2011. Da hadde TIL – med Høgmo som trener – solgt Tom Høgli til Club Brugge. Og Høgmo hadde Norbye klar som erstatter i TIL og oppfordret daværende landslagssjef Drillo til «å følge med».

Blir trener i TIL?

Jonas Johansen har bare startet fire eliteseriekamper denne sesongen – mye på grunn av skader. Men 30-åringen legger ikke skjul på at han mener han var i bra i form i sommer og mener han burde fått bidratt mer på banen.

– Nå ble det ikke sånn, og det gjelder bare å jobbe på. Jeg er ekstremt glad i TIL og vil aldri «klage» meg til en plass på laget eller noe sånt. Nå har jeg fått en ny kontrakt som gir litt langsiktig mål, og jeg har et enda sterkere personlig mål om å bidra mer på banen fra og med nå og i alle fall neste år, sier Johansen.

Med seg på brakka i dag hadde han kjæresten Camilla og sønnen Jonathan (fem måneder).

Se ikke bort ifra at han går i bestefar Trond «Slegga» Johansen og pappas TIL-fotspor.

– Ja, det hadde vært artig. Jeg skal ikke legge noe press på ham. Han får velge selv, men jeg tror nok han blir interessert i fotball, sier Johansen, som ser for seg en TIL-rolle også etter at han gir seg som spiller.

– Jeg har jo lyst å være på Alfheim lenger, men nå er det å være spiller som gjelder.

– Tenker du da en rolle på A-laget eller mer utvikling av unge spillere?

– Nei, det får vi se. Jeg har ikke tenkt så mye på det. Det handler mer om at man føler man har noe på den siden å gjøre og når det blir vet jeg ikke. Men det er godt å ha noe å se fram mot også, sier Johansen.