FotballNM-finalen 2007 kvinnerCupfinalenAsker v Kolbotn 2-4Bislett Stadion10.11.2007Foto: Morten Olsen, DigitalsportGeneralsekretær i NFF Karen Espelund Foto: Digitalsport
Fotball14. Juni 2008ToppserienArna/Bjørnar - Røa 0 - 1Siri Norby , RøaFoto: Astrid M. Nordhaug Foto: Digitalsport

Lise Klaveness sluttet på det norske landslaget for ett år siden etter en konflikt med trener Bjarne Berntsen.

I dag kom nyheten om at fem Røa-spillere følger etter Klaveness og takker nei til videre landslagsspill.

"Vi opplever at det er vanskelig å være seg selv på samling, og selv om det snakkes om takhøyde, oppleves den ikke som reell for oss, er hovedforklaringen fra de fem jentene", skriver Røa-spillerne i en pressemelding.

Marie Knutsen, Siri Nordby, Guro Knutsen, Marit Fiane Christensen og Lene Mykjåland er de fem spillerne som nå nekter å spille under Bjarne Berntsen.

Både Dagbladet.no og VG Nett har i ettermiddag hatt nettpollinger der de spør om Bjarne Berntsen må gå fra sin jobb som landslagssjef. Det er ikke et tema i Norges Fotballforbund.

– Har full tillit

– Vi har full tillit til at Bjarne Berntsen som landslagssjef. Nå skal ledelsen for landslaget sette seg ned og se på denne saken. Vi har full tillit til at Bjarne løser den prosessen på en god måte, sier generalsekretær i NFF, Karen Espelund til Aftenbladet.no.

Hun fikk i forkant av nyheten om Røa-jentenes landslagsnekt et bra fra de aktuelle spillerne.

– Vi konstaterer at vi får et brev fra de spillerne det gjelder og at det har vært i nyhetene i dag. I en prestasjonsgruppe er det alltid ulike meninger. Nå skal landslagsledelsen se bak brevet, og det er en prosess vi har full tillit til at de ordner opp i, sier Espelund.

Les også:

Berntsen gjorde det tirsdag ettermiddag klart at han ønsker et møte med de fem Røa-spillerne som nå har takket for seg på landslaget.

– Har Berntsen et ledelsesproblem, Espelund?

– Det har jeg ikke noe grunnlag for å si. Han har levert bra prestasjoner med laget, selv om vi kanskje skulle ønsket oss bitte litt mer. Vi tok bronse i VM, og vi tapte kvartfinalen i OL mot verdens beste lag. Jevnt over har laget prestert bra. Nå skal landslagsledelsen og de aktuelle spillerne se på hva som kan bedres, sier Espelund.

Mener det var tilfeldig

Siri Nordby, som var en av spillerne som i dag offentliggjorde at hun slutter på landslaget, er ordknapp i forhold til Bjarne Berntsens rolle som trener.

– Jeg sier ikke noe mer enn det som står i pressemeldingen, sier Siri Nordby til Aftenbladet.no.

– Hvor lenge har dere diskutert å gjøre dette?

– Det har vært veldig individuelt og er forskjellig fra spiller til spiller. Det er nok tilfeldig at det ble alle samtidig, mener Nordby.