Portugal- tap Foto: Øyvind Brenne
Portugal-gråt Foto: Øyvind Brenne
Portugal-dame Foto: Øyvind Brenne

Horder av skuffede engelskmenn vandret ut av stadion etter kampen. Ingen av dem 100 prosent fotball snakket med skyldte på det samme — men ingen mente at Sven-Göran Eriksson kunne gjort så mye annerledes.

— Dette var elendig. Det var ingen følelse. Absolutt forferdelig, oppsummerer David Nowell utenfor arenaen hvor Portugal akkurat har slått ut hans England med 1-3 på straffer.

— VI har de beste 11 spillerne i hele mesterskapet, men de kjemper ikke for dette merket her, sier Nowell og peker på nasjonssymbolet på England-drakten.

— De tenker mest på klubblaget sitt. Dette har ikke noe med treneren å gjøre. Bare spillerne og deres innstilling, mener han.

Mike Welton, en kar i 40-årene og hans kamerater, har en helt annen oppsummering.

— Det er dommeren. Vi ble ranet av en argentisk idiot. Utvisningen av Rooney var bare tull. Vi hadde kontroll før han ødela alt, sier Welton.

Forbi passerer en gutt i tenårene oppløst av tårer. Han ønsker ikke å snakke med 100 prosent fotball. Det gjør heller ikke kameratene.

— Jukset fra seier igjen, er alt de sier på vei ut stadionporten.

For Maria fra Algarve var imidlertid resultatet helt optimalt.

— Jeg elsker dette, jeg elsker det portugisiske laget. Dette er andre gang på rad vi slår England på straffer, det er så fortjent, de spilte jo ikke fotball, sier Maria - som tilegner seieren til sin Gud.

— Jeg hadde med meg Lady of Fathima, og hun hjalp oss til seier, sier den portugisiske kvinnen og viser fram et ikon.

Rundt feirer et klart mindretall av portugisere rundt de deppende engelskmennene.

Det er 60.000 engelskmenn i Gelsenkirchen nå. Politiet har satt inn store ekstrastyrker for å ta unna det som måtte komme av uroligher utover kvelden og natten.