Indonesia Foto: Øyvind Brenne

Utenfor togstasjonen i Dortmund har gateselgerne gode dager. Alle fører Brasil-effekter — og alle blir kvitt lassevis med drakter, flagg og skjerf før Ronaldinho og kompanis møte med Ghana klokken 17.00. Kjøperne er ifølge tyske Jannie, som 100 prsoent fotball snakket med et par timer før kampstart, stort sett brasilianere, portugisere - og tyskere.

— Det er blitt trendy å støtte Brasil. Dessuten spiller de bra fotball, forteller hun.

Paradoksalt nok vil brasiliansk avansement gjøre veien fram til gullet vanskeligere for tyskernes eget land, siden Brasil på papiret har et langt bedre lag enn motstanderen fra Afrika. Men det bryr vertslandets fotballinteresserte seg tydeligvis katten om.

— Vi selger masse Brasil-utstyr, sier Jannie.

En gåtur i Dortmund avdekker at det anslagsvis er 90 prosent Brasil-supportere. Ghana kan ikke regne med sterk støtte fra tribunen, for også besøkende turister ser ut til å velge Brasil som favorittlag for dagen. En gjeng fra Indonesia stod lenge og vurderte kjøp av supportereffekter, men valgte til slutt å gå videre. Men ingen tvil om hvilket lag de sympatiserer med.

— Vi heier selvsagt på Brasil. De spiller den beste og mest underholdende fotballen. Brasil vinner 3-1, sier Woosiew og får støtte fra reisekameratene Korteck, Zhirui og Yanbing.

De har brukt 3000 euro - over 20.000 kroner - hver på turen til Tyskland.

— Vi har det kjempebra, sier firkløveret.

Det er enorm interesse for kampen i Dortmund, og stadion er utsolgt. To storskjermer med plass til 14.000 mennesker antas å fylles i byens sentrum for de som ikke fikk billett til kampen.