MFK-Rubin Kazan 0-2:

Ole Gunnar Solskjærs menn fikk det svært tøft i kampen mot russiske Rubin Kazan på Aker stadion torsdag. Bortelaget kjørte over de blåhvite i 1. omgang og scoret fullt fortjent da det var spilt 21 minutter.

Russerne kunne fort fått flere mål i løpet av de første 45, men MFK slapp med skrekken. Etter hvilen var det et friskt og offensivt MFK-lag som kom på banen, men det hjalp ikke så mye når sjansene stort sett uteble. I stedet ble Rondon kampens mann da han scoret gjestenes andre mål på overtid.

Dermed har MFK et håpløst utgangspunkt foran returkampen i Russland.

— Det var meget skuffende at de scoret den andre på slutten der og at vi fikk to i sekken, sier midtstopper Even Hovland til TV 2. Manageren var både fornøyd og skuffet.

— Jeg er utrolig stolt av det vi gjorde i annen omgang. Vi skapte ikke så mange store sjanser, men vi var gode, sier Ole Gunnar Solskjær.

  • Se også:

Rundspilt

MFK er vant med å gå ut og ta kommandoen i kampene på Aker stadion, men i torsdagens kamp mot russiske Rubin Kazan var det helt motsatt. Anført av en glitrende Yann M'Vila kjørte russerne kampen fra start, og MFK ble stort sett løpende imellom.

Etter 20 minutter lurte José Rondon MFKs offsidefelle og kom alene med keeper Ørjan Nyland. Rondon var kald da han fikk muligheten, og styrte ballen kontrollert inn ved venstre stolpe.

Rubin fikk enda en stor mulighet tre minutter senere, da Vegard Forren mistet ballen i livsfarlig posisjon. Målscorer Rondon satte fart mot mål og spilte ballen til bedre plasserte Roman Eremenko, som ladet til skudd. Angriperens avslutning ble, heldigvis for MFK, blokkert.

Farlige feil

MFKs spill var i store perioder preget av unødvendige personlige feil. Dette var også tilfelle etter 33 minutter, da gjestene fikk sin tredje store sjanse. Joona Toivio mistet ballen på MFKs høyreside, og en Rubin-spiller snappet den opp og sendte den inn til Vladislav Kulik, i glitrende skuddposisjon ved 16-meterstreken.

Kulik sendte avgårde et lavt og brukbart plassert skudd, som Ørjan Nyland fikk slått unna. Minuttet etter fikk Aleksandr Ryazantsev avsluttet fra nesten samme posisjon, men kapteinens skudd stoppet i beinet til Even Hovland.

I perioder av 1. omgang ble MFK rundspilt av Rubin Kazan, og like før pause kunne de fort ha fått ytterligere et mål. Daniel Berg Hestad mistet ballen på midtbanen, og Rubins anker — M'Vila - fant Roman Eremenko i god posisjon ved venstrekanten av 16-meteren.

Eremenkos skudd gikk like til høyre for mål, og det var det siste som skjedde i 1. omgang.

Hevet seg

Det så bekmørkt ut for hjemmelaget etter de første 45, men da lagene kom ut på banen igjen, var det et helt annet MFK publikum fikk se. De blåhvite tok grep om kampen, trykket på rundt russernes 16-meter og skapte stor begeistring hos publikum.

Mats Møller Dæhli markerte seg i perioder stort på MFKs venstreside, og var involvert i det aller meste som skjedde fremover på banen. Hjemmelaget førte kampen, men et gjerrig Rubin-lag ga dem lite rom til å boltre seg på inne i 16-meteren.

De 4384 tilskuerne som hadde funnet veien til Aker stadion fikk se mange lyspunkter i 2. omgang, og det nærmet seg litt etter hvert. Jo Inge Berget vendte bort en motspiller og banket til fra 16 meters hold etter 75 minutter - dessverre til side for mål.

Farlig på frispark

Minuttet før slutt fikk Vegard Forren muligheten på et frispark fra 16 meter. Stopperen smelte ballen gjennom muren, men dessverre ble ballen blokkert før den nådde frem til målet.

På overtid skjedde det som ikke skulle skje: Rubin fikk hjørnespark fra høyre, og ballen ble slått presist inn foran mål til José Rondon. Angriperen var iskald og dunket ballen over Ørjan Nyland og i mål. Dermed har MFK nærmest et umulig utgangspunkt foran returkampen i Russland.