-Vi skal fortsatt være verdens beste langrennsnasjon, sier sportssjef Vidar Løfhus.

Han og de andre i skiforbundet møtte et fulltallig pressekorps på Beitostølen i dag. Langrennskomiteen leder Torbjørn Skogstad fortalte at det hadde vært tøft å få både Martin Johnsrud Sundby— og Therese Johaug-saken så kort tid etter hverandre.

— Målsettingen ligger fast

-Vi er ikke rigget på en slik situasjon som oppsto etter Therese-saken. Det er bare å innrømme det. Jeg vet at en del av dere ikke er fornøyd med ikke å ha kommet i kontakt med meg eller andre så fort dere har ønsket, sa han fra scenen i Beitohallen.

Snart etter kom sportssjef Vidar Løfshus, som hadde mye å si om sesongplanene og ikke minst målene:

-Vår målsetting ligger fast. Vi skal være verdens beste langrennsnasjon. Vi skal være beste nasjon i Lahti. Det betyr at vi må dra mellom 3 og 6 gullmedaljer, og vi må ha mellom 8 og 11 medaljer totalt. Klarer vi ikke det, har vi ikke klart målet vårt.

— Knallhard på prioriteringer

Løfshus fortalte at sesongen i vinter blir spesiell. Alt som har skjedd vil prege bildet, men som sportssjef må han også tenke på det sportslige.

Det blir mye vanskeligere for løpere å få være med internasjonalt.

-Det skyldes at FIS-kongressen i Mexico i juni bestemte at kvoten skal være lavere. Vi har hatt 10-11 som har deltatt (av hvert kjønn) hver helg, nå blir det maks åtte. Til åpningen i Finland neste helg skal vi ha med seks kvinner. Så få har vi nesten ikke hatt med tidligere.

-Vi må være enda mer tydelig og knallhard på prioriteringer frem til jul. Vi får aldri mer enn 15 løpere totalt og aldri mer enn to stafettlag. Dermed kommer pallen fra Lillehammeraldri tilbake, sier han, og sikter til den historiske hendelsen i verdenscupen siste sesong.

Det nye er imidlertid også at løperen som leder Skandinavisk Cup før jul, får en plass til Tour de ski. Det gir muligheter for noen nye.

-Det vil være en unik mulighet for den som leder etter andre helg i desember, mener sportssjefen.

Hør siste utgave av Aftenpodden Sport: Her er kravene til Høgmos etterfølger: