Det er ikke første gang, og blir neppe siste, at Klepp taper på bortebane. I fjor tapte laget åtte av elleve bortekamper, og så langt i år står laget med tre tap på fem kamper. Kaptein Gry Tofte Ims er klar over den dårlige statistikken og håper laget klarer å snu trenden.

– Vi ønsker ikke at det skal være slik, men det blir at du tenker litt på det. Vi gjør det vi kan for å snu det, men i dag gikk det ikke. Det er enkle mål vi slipper inn, og jeg skjønner ikke hvordan vi får det til, for vi slipper ikke inn slike mål hjemme, sier Tofte Ims.

Dårlig start

Klepp fikk en dårlig start på kampen, og Røa ledet 2-0 da første omgang var halvspilt, men så skrudde Klepp-damene på turboen.

– Vi kommer mer og mer utover omgangen og får et mål før slutt. Så helt på tampen av omgangen bør vi ha straffe, for den er soleklar. Vi får en dårlig start, men vi er bra de ti siste minuttene, forklarer kapteinen.

Andre omgang ble ikke stort bedre. Astrid Grøttå Ree var maks uheldig og satte ballen i eget mål seks minutter inn i andre omgang og ga Klepp et dårlig utgangspunkt i jakten på poeng.

– Vi får et kjapt mål mot oss, men etter det føler jeg vi tar mer og mer over. Men vi klarer ikke å skape de store sjansene, ei heller å score.

Svines får skryt

Birte Svines scoret sitt første mål i Toppserien for Klepp, og Tofte Ims skrøt av Svines sin prestasjon. Med cupkamp i vente på tirsdag mener hun det er viktig å ta med seg slike prestasjoner inn i den kampen.

– Vi skal nullstille foran cupkampen, men samtidig skal vi finne ut hva som gjør at vi ikke starter godt nok. Birte scoret et veldig fint mål i dag som hun må ta med seg videre inn mot den kampen.

For cupen henger høyt for Klepp-damene.

– Det er veldig viktig for oss å gjøre det bra i cupen da det er lettere å vinne den enn serien. Har vi litt stang inn kan det gå ganske bra, og det håper vi på, for vi ønsker å komme langt i cupen.

Hege Hansen spilte ikke kampen mot Røa. Hun sliter litt med en lyske og ble spart i håp om å ha henne klar til cupkampen mot Sandviken tirsdag.