Bayern München har mistet sin kanskje mest ikoniske spiller denne sommeren, men alt tyder på at maskineriet fortsatt maler som før. Mye skal skje dersom storklubben ikke blir den første som vinner Bundesliga fire ganger på rad.

En æra var over da Bastian Schweinsteiger takket for seg og forlot Bayern München til fordel for Manchester United.

31-åringen var nærmest synonym med Bayern München etter 17 år i klubben, og fansen raste over salget. Likevel er det vanskelig å se at de er svekket etter at Arturo Vidal kom fra Juventus.

— Ingen har vunnet Bundesliga fire ganger på rad. Det kommer til å bli vanskelig, men det er målet vårt, sier trener Pep Guardiola.

Bayern vant ligaen i Jupp Heynckes siste sesong, og Guardiola har fulgt opp med å vinne to på rad.

— Uro rundt Guardiola

Eivind Bisgaard Sundet, som kommenterer Bundesliga for Eurosport, har vondt for å se at Bayern får noen reelle motstandere i kampen om tittelen.

— Jeg er redd de kommer til å cruise inn til gullet. I fjor slapp de inn fire mål før jul, og selv om de slet litt mer på nyåret hadde de allerede vunnet serien, sier kommentatoren til NTB.

Ingen har vunnet Bundesliga fire ganger på rad. Det kommer til å bli vanskelig, men det er målet vårt.

Han tror det eneste som kan skape trøbbel for Bayern, er ryktene rundt trener Guardiolas framtid. Spanjolen er inne i sitt siste kontraktsår, og sesongen kan fort bli hans siste i klubben.

— Det kan bli litt uro. Det skal være litt misnøye med at de har så mange spanske spillere og at det er færre tyskere, sier Sundet.

— Costa en åpenbaring

Likevel er eksperten imponert over spillerne klubben har hentet denne sommeren.

— Douglas Costa har vært en åpenbaring. Han kan avlaste Arjen Robben og Franck Ribéry.

Ellers tror Sundet at Vidal blir en viktig mann. Den chilenske midtbanestjernen er ingen typisk Guardiola-spiller, og mange var nok overrasket da han kom til den tyske storklubben.

— Jeg ser det poenget, men jeg tror også Pep ser verdien av å ha en slik spilletype. Dessuten tror jeg ikke Guardiola bestemmer alt når de henter spillere, sier han.

Han er en luring, som minner mer om Guardiola. Han er en tenkende trener, mens Klopp var mer en type som kjører på.

Bak Bayern er det vanskelig å se en utfordrer, men Sundet mener Wolfsburg og Borussia Dortmund er de som kommer nærmest. Dortmund ble nummer sju sist sesong etter at de lenge lå an til nedrykk.

— Jeg tror de kommer tilbake. De har beholdt alle spillerne, noe som er helt utrolig, sier han og sikter til Mats Hummels, Ilkay Gündogan og Marco Reus.

— Der snakker du om verdensklassespillere, sier Sundet.

- Tuchel er en luring

I tillegg har klubben styrket laget med keeper Roman Bürki fra Freiburg og Gonzalo Castro fra Leverkusen.

— Bürki var meget god i fjor, og Castro er veldig god i Bundesliga og står for mange målgivende fra midtbanen.

Ellers tror han Thomas Tuchel, som erstattet Jürgen Klopp i sommer, er rett mann for å ta klubben videre.

— Han er en luring, som minner mer om Guardiola. Han er en tenkende trener, mens Klopp var mer en type som kjører på.

Kommentatoren mener både Bayer Leverkusen og Borussia Mönchengladbach, som ble topp fire bak Bayern og Wolfsburg forrige sesong er svekket og derfor ingen utfordrer. (©NTB)