Ett minutt før fulltid utlignet Nicklas Bendtner til 1-1 mot Bayern München i den tyske supercupen. Dansken hadde også det avgjørende sparket i straffesparkkonkurransen.

Det var duket for oppgjør mellom den tyske seriemesteren og cupmesteren lørdag. Pep Guardiolas mannskap gikk mot en oppskriftsmessig seier da Arjen Robben ga seriemesteren ledelsen etter 49 minutter.

Etter 70 minutter ble danske Bendtner byttet inn for Wolfsburg. Spissen har hatt en turbulent tid i den tyske klubben. Tidligere i måneden ble han nekte å trene med lag. Bendtner måtte heller ha løpstrening, noe han var lite fornøyd med.

I supercupen ble han en av heltene da 27-åringen utlignet ett minutt før slutt. Kampen gikk til straffesparkkonkurranse.

Xabi Alonso ble syndebukken da han bommet på Münchens annen straffe. Koen Casteels reddet med å legge igjen beinet. Wolfsburg satte alle sine forsøk og vant supercupen. Bendtner sto for det avgjørende straffesparket og ble den store helten. (©NTB)