TRONDHEIM (adressa.no): Fra flere kilder får Adresseavisen opplyst at skistyret allerede i morgen tirsdag skal møtes igjen for å diskutere den svært utfordrende Northug-saken.

Dette vil ikke skiforbundets kommunikasjonssjef Espen Graff bekrefte.

— Styret skal møtes også denne uken. Jeg tror det viktigste er at man får snakket i ro og fred om denne saken, som har så stor interesse. Så skal vi kommunisere veldig tydelig når prosessen er over. Til de som har spurt så har jeg sagt at jeg ser ingen grunn til å svare konkret på hvor og når neste møtetidspunkt er. Medieinteressen er stor og vi kan ikke informere om alle møter og temaer så lenge vi er i prosess. I det ligger det ikke at vi legger lokk på noe som helst, sier han til Adresseavisen.

Dramatisk utvikling

Sist uke utviklet saken seg på dramatisk vis, da det oppsto splid i skiforbundet rundt håndteringen av fjorårets omstridte vedtak. Det vedtaket sier at landslagsløpere ikke kan profilere sponsorer som er i konflikt med skiforbundets. Northugs hovedsponsor Coop er eksempelvis i direkte konkurranse med forbundets sponsor Spar.

Med fjorårets vedtak kan ikke Northug delta i verdenscup og mesterskap kommende sesong så lenge han har Coop som hovedsponsor.

— Vi har vært helt åpne på at dette er krevende og at styret tidligere har vært delt i denne saken, sier Graff.

Jobber for å snu

VG meldte at det under forrige styremøte ble et flertall under stemmegivningen for å stå fast på vedtaket fra i fjor. Fem representanter skal ha stemt imot dette, deriblant skipresident Erik Røste.

Adresseavisen får bekreftet disse opplysningene. Med begrunnelsen av at saken er «i prosess» skal mindretallet nå jobbe for å snu saken.

— Jeg har ikke noe konkret svar på tidsperspektivet, når saken skal være avklart. Det blir grundige diskusjoner videre og det er ikke satt noen deadline, sier Graff.

Kan profilere Coop

Skiforbundet gikk etter VM i Falun ut med beskjed om at alle som ønsket å gå verdenscuprenn neste sesong måtte si ja til landslagsplass. Fristen var 1. mai. De som ikke sa ja innen den tid, ville bli nektet start i verdenscup neste år. Da landslagene ble tatt ut, manglet én opplagt kandidat på listen: Petter Northug. Han har per i dag ingen tilknytning til landslaget, og kan fritt profilere sin private sponsor Coop.

Forhandlinger mellom Northug-leiren og skiforbundet har så langt ikke ført frem.

Adresseavisen har tidligere i vår fortalt at forbundets behandling av Northug-saken har skapt frustrasjon i landslagsmiljøet. Adresseavisen er kjent med at enkelte løpere på landslaget vil vente med å signere en ny landslagsavtale på grunn av den uavklarte situasjonen.

Skipresident Erik Røste besvarte ikke Adresseavisens henvendelser søndag kveld eller mandag formiddag.