Andersen var både høyt og lavt på sidelinja da han ledet Bravo i serieåpningen i 2.-divisjon avdeling 6 søndag. Tross at det ble to poeng mot TSI etter 22-19, så han mye som må rettes på den neste tiden.

— Noe vi gjør er bra, men jeg er mildt sagt skremt over bunn-nivået vårt. Tekniske feil som er under enhver kritikk er ikke godt nok. Det handler om konsentrasjon, men det handler også om at spillerne ikke er i den kondisjonsmessige formen jeg forventet eller håpet de var. Så vi har en lang, lang vei å gå , sier Andersen.

— Ikke godt nok

Andersen hadde regnet med at han var nødt til å bruke tid på hvordan han ønsker at laget skulle spille taktisk sett. Nå må han også bruke ekstra tid på den fysiske delen.

— Spesielt når det kommer til løping er vi ikke god nok. På styrkedelen er vi kommet langt, men selve kondisjonsbiten må jeg ta tak i. Det gjør at vi blir slitne utover i kampene. Ikke godt nok, slår dansken fast.

- Hvor lang tid vil det ta før spillerne er så godt trente som du ønsker?

— De fleste andre lag starter oppkjøringen i april eller mai og trener inn sin måte å spille på. Jeg forventer ikke at vi spiller noen lunde optimalt før etter jul, sier Andersen, som minner på at han bare har trent laget i et par uker.

— Prosjektet vi kjører er langsiktig inn mot de neste sesongene, sier Andersen.

- Tar tid å bygge toppidrettskultur

Målvakt Mari Sørholt er i likhet med Andersen ny i klubben foran denne sesongen. Med bakgrunn i det tidligere eliteserielaget Levanger har hun lært mye om hva som skal til for å prestere på det aller øverste nivået.

— Det tar tid å bygge opp en toppidrettskultur, og derfor er det realistisk å ta det skritt for skritt, sier Sørholt.

Hun flyttet til Tromsø for å satse på jusstudier, men lot seg friste til å spille håndball likevel.

— Jeg vet ikke hvordan det har vært her da man tidligere har prøvd å rykke opp, men det handler mye om at matchingen gjennom sesongen er for svak. I kvalifisering for opprykk er motstanden så mye bedre enn man er vant til at man ikke har sjans. Derfor er det viktig at Bravo etablerer seg i den nye allnorske 2.-divisjonsavdelingen som skal startes opp neste sesong, sier Sørholt.

De tre beste lagene i den nåværende nordnorske avdelingen går fra høsten 2016 inn i en av fire landsdekkende avdelinger. I dag er det seks 2.-divisjonsavdelinger.

— Tar vi steget dit vil vi kunne bygge oss opp for å takle et eventuelt steg videre opp, mener Sørholt.

For ordens skyld får vinneren av også denne sesongens 2.-divisjonsavdelinger muligheten til å rykke opp til 1.-divisjon. Mislykkes vinnerlaget der vil de bli flyttet inn i den nye 2.-divisjonen.

Avtale ikke i boks

Andersens Bravo-avtale er fortsatt ikke helt på plass. Klubben har ennå ikke funnet 50-prosentjobben til dansken som skal være i tillegg til den halve stillingen i Bravo.

- Ja, jeg blir Bravo-trener. Jeg håper dette skjer så fort som mulig så jeg vet at jeg kan være her. Nå er det opp til styret , sier Andersen til iTromsø.

Styreleder Karina Moe sier klubbledelsen jobber for at nytrenerens jobbsituasjon skal falle på plass.

— Vi har egentlig ut året på å få det til, men håper det skjer lenge før den tid, sier Moe til iTromsø.

Avtalen partene er langt på vei enige om er over to år.

— Vi setter et prosjekt i gang nå, så ser vi om to år hva vi synes. I avtalen ligger det en mulighet til å forlenge med ett år, sier Andersen.