FYLLINGENBERGEN — HASLUM 32-25:

Cup-oppgjøret mellom FyllingenBergen og Haslum var ventet å være en tett affære, men hjemmedominansen i førsteomgang gjorde at Vidar Gjesdals menn nærmest kunne bestille kvartfinalebillettene i pausen.

Til slutt endte det 32–25 til bergenslaget.

— Vi spiller en helt strålende førsteomgang. Det er noe av det bedre vi har gjort og vi lykkes med "alt" i de første 20 minuttene, sier Fyllingen-treneren, som betegner kampen som sesongbeste.

Tangen trenerens bestemann

Fyllingen var uheldig da de trakk fjorårstreer Haslum i åttedelsfinalen. Til tross for tapet av Erlend Mamelund til tysk håndball, har rødtrøyene fått en god start på årets sesong.

Men det var helt til de tok turen til Framohallen.

— Haslum har hatt gode bortekamper både mot Runar og sist mot Drammen. De har hatt en bra åpning, så vi er veldig fornøyd med å slå et så godt lag, sier treneren.

Gjesdal trekker frem Eivind Tangen som banens gigant, men ikke bare fremover på banen, der backen vanligvis pleier å være god.

— Han er solid bakover og gjør en utrolig viktig jobb defensivt. Det er rett og slett en strålende kamp av Eivind. I tillegg lager han enkle mål for oss i den perioden vi sliter litt, sier Gjesdal om spilleren som også noterte seg ni mål fremover.

- Ekstremt viktig

Bergenslaget har ikke lagt skjul på at de i år ønsker tilbake til cupfinalen, som de vant både i 2012 og 2013. — Det er ekstremt viktig for oss. Vi har lyst å komme dit igjen og det er et klart mål for oss, men det er to kamper som gjenstår, sier Gjesdal.

Stord, som FyllingenBergen slo i forrige serierunde, røk overraskende ut av cupen for 1. divisjonslaget Charlottenlund.

Nå håper Gjesdal at det er Stords overmenn som blir lagets neste motstander.

— Vi vil gjerne trekke Charlottenlund som overraskende slo ut Stord, men uansett hvem vi får så har vi muligheten til å avansere. Vi er såpass ydmyke at vi får ta en runde om gangen, sier treneren.

Kvartfinalene i cupen trekker torsdag.