CHARLOTTENLUND-STORD 26-25/KRISTIANSAND-KOLSTAD 20-35:

Det skulle egentlig ikke være mulig. Charlottenlund var på ingen måte suveren i sin andredivisjonsavdeling i fjor, men rykket til slutt opp til det nest øverste nivået i norsk herrehåndball.

Etter to serierunder i førstedivisjon står laget fortsatt uten poeng, og det var få som forventet seier da eliteserielaget Stord var motstander i onsdagens cupkamp i Charlottenlundhallen.

Men det var før kampen. Etterpå var det bare lutter trønderglede å spore – for da sto Charlottenlund-spillerne igjen som seierherrer.

— Dette er fantastisk. Helt fantastisk, sier Charlottenlund-trener Marius Berge til adressa.no etter 26-25-seieren.

Laget hans fikk en litt trå start, men kjempet seg tidlig inn i kampen. Derfra og inn var det et realt bikkjeslagsmål.

— Vi spilte fantastisk i forvar, og jeg merket tidlig at vi hadde muligheter. Vi fikk målene våre lettere enn Stord, som måtte kjempe mer for sine, sier Berge.

Tar hvem som helst

I sin siste timeout ga han spillerne beskjed om virkelig å gå for seier. Her handlet det ikke om å godta et «hederlig nederlag». Og etter seieren er Charlottenlund klare for kvartfinalen i cupen.

— Nå spiller det ingen rolle hvem vi møter, vi kommer til å være i utfordrerposisjon uansett hvem vi møter, sier Berge.

Han håper seieren bidrar til å få i gang poengfangsten også i førstedivisjon.

— Klarer vi å holde dette tenningsnivået i hver kamp kan vi vinne mot hvem som helst, sier treneren.

Kolstad videre

Også Kolstad tok seg videre til kvartfinalen etter en meget solid gjennomføring borte mot førstedivisjonslaget Kristiansand. Og det var først og fremst prestasjonene i andreomgangen trener Stian Gomo trekker frem etter 35-20-seieren.

— I andre omgang tetter vi igjen bak. Mats Wæraas kommer inn mot slutten av første omgang, og velger å stenge sammen med en god Mishels Liaba og Lasse Balstad i midtforsvaret. Det er moro å se at de som ikke har spilt så mye i innledning av sesongen også tar muligheten, sier Gomo.