SANDNES (aftenbladet.no): Sandnes Ulf gjentok affæren fra fjoråret, og tok også i år en overraskende seier mot Strømsgodset. Til tider skulle man ikke trodd at Sandnes Ulf var tabelljumbo og Strømsgodset serieleder – heller motsatt. Sandnes Ulf-trener Asle Andersen var nesten målløs etter kampslutt.

— I andre omgang var det klasseforskjell mellom lagene. Det er nesten utrolig at seieren ikke ble større. Til tider var det bare ett lag på banen. Det var nesten litt surrealistisk med tanke på at vi spilte mot serielederen. Jeg har aldri sett laget så godt som i dag, og det virket nesten ikke som om det kostet dem noe heller, sier Andersen til Aftenbladet.

Fremdeles på nedrykk

Samtidig understreker treneren at laget nå på komme opp på dette toppnivået hver kamp fremover. Han holder fremdeles beina plantet godt på jorda, i visshet om at Sandnes Ulf fremdeles ligger på direkte nedrykksplass.

— Selv om jeg ikke er så opptatt av statistikk, vet jeg at vi må opp i mot 35 poeng for å overleve i eliteserien. Der er vi ikke halvveis engang, så vi har fremdeles en lang vei foran oss. Men vi viser i dag at vi har nivået inne.

Henrik Furebotn scoret Sandnes Ulfs første mål, og var naturligvis en glad mann etter den smått sensasjonelle seieren.

— Det er godt å vinne hjemme igjen. Dette var en fantastisk kamp av oss. Vi vil mer enn Strømsgodset. Dette viser bare at det ikke er stor forskjell på topp og bunn i eliteserien, sier Furebotn.

Helle ble helten

Etter Furebotns scoring utlignet Strømsgodset til 1-1 ved Bismark Adjei Boateng. Så, i det 55. minutt, ble Marius Helle byttet inn. Minuttet etter satte han inn det matchvinnende da han på elegant vis dro av en mann og plasserte ballen i lengste hjørne.

— Jeg følte meg pigg i det, og hadde veldig lyst til å starte. Jeg bestemte meg bare for å brette opp ermene og ta sjansen når jeg fikk den. Da var det veldig kjekt å få uttelling. Det er helt rått å slå serielederen hjemme, oppsummerer Helle.

Asle Andersen var naturligvis meget fornøyd med 29-åringens innhopp.

— Scoringen var jo fantastisk. Han var skuffet over å ikke få starte, og ga virkelig svar på tiltale. Det viser riktig holdning, skryter Andersen.

Skuffet Deila

Godset-trener Ronny Deila la på ingen måte skjul på at han ikke var fornøyd med hvordan laget framstod mot Sandnes Ulf.

— Jeg kjente kun igjen drakta, ingenting annet. Nå må vi prøve og finne tilbake til gleden med det vi gjør, sier en skuffet Godset-trener.