HELTEN: Marius Helle scoret et nydelig mål for Sandnes Ulf da laget slo serieleder Strømsgodset. Foto: Lars Kristian Aalgaard
BANG! Henrik Furebotns skudd ga Sandnes Ulf ledelsen. Foto: Lars Kristian Aalgaard

SANDNES (aftenbladet.no): Det var få lyseblå hjerter som hadde turt å håpe på noe da tabelljumboen tok i mot serieleder Strømsgodset til dyst søndag kveld.

Men etter å ha spilt en solid kamp i nitti minutter, er det få som kan si at det var ufortjent at Sandnes Ulf tok en sensasjonell trepoenger hjemme mot Godset – slik de også gjorde i fjor. Dermed klatret de lyseblå forbi Start på tabellen.

Sandnes Ulf lå på bunn før kampen, mens Strømsgodset ledet serien.

Jevn åpning

Det var en forholdsvis jevn åpning på kampen, og det var lite som tilsa at dette var et oppgjør mellom tabelljumbo og serieleder.

Sandnes Ulf som var nærmest noe man kan kalle en målsjanse i åpningsminuttene. Først ved Steinthor Thorsteinsson som nesten kom seg alene med keeper, og like etterpå da Godset-keeper Adam Larsen Kwarasey så vidt fikk fistet ballen bort før den traff hodet til en umarkert Aksel Berget Skjølsvik.

Strømsgodset hadde også en brukbar sjanse, da Peter Kovacs brukte hånden som hjelpemiddel etter et innlegg. Dommeren fikk ikke med seg tjuvtrikset, men heldigvis for hjemmelaget hadde McDermott grei kontroll på avslutningen.

Drøye tjue minutter var passert da McDermott ga en skummel retur på et langskudd fra Jørgen Horn, men målvakten slapp med skrekken da de lyseblå fikk ryddet unna.

To kjappe scoringer

Kampen var en halvtime gammel da Henrik Furebotn fikk en ball på halvspretten, og klemte til. Ballen snek seg inn i hjørnet bak Godset-keeperen, og dermed stod det 1-0 til hjemmelaget.

Ikke lenge etterpå ble Vegard Aanestad pent spilt igjennom av Zymer Bytyqi. Forsvarsspilleren fosset mot kanten av sekstenmeteren, og la en hard ball inn i feltet. Der stod Fredrik Torsteinbø, som til manges store fortvilelse avsluttet i beina på Larsen Kwarasey. En kjempesjanse misbrukt for hjemmelaget.

Strømsgodset svarte umiddelbart. Øyvind Storflor la inn, og fant Bismark Adjei-Boateng i feltet. Sistnevnte headet ballen momentant i nettmaskene, og dermed var lagene like langt. Det ble ingen andre målsjanser i første omgang, og dermed gikk lagene til pause med en scoring til begge lagene.

Helle-magi

Like etter hvilen var Kenneth Sola nære å gi vertene en pangstart på omgangen, da han satte et hardt innlegg centimetere utenfor.

Etter femtifem minutter tok Asle Andersen grep offensivt, tok ut Zymer Bytyqi og lot Marius Helle få sjansen på topp. Innbytteren trengte ett minutt på å ta Sandnes stadion med storm. Skjølsvik kriget til seg ballen like ved sekstenmeteren, og ga til Helle. Med en nydelig skuddfinte dro han av en mann, og plasserte ballen elegant i lengste hjørne. En praktscoring av 29-åringen.

Da timen var passert var Helle på farten igjen, men han klarte ikke rive seg løs fra Godset-forsvareren, og avslutningen alene med keeper ble enkel for Larsen Kwarasey.

Kunne slippe jubelen løs

Da en halvtime gjenstod av kampen var den målfarlige backen Kenneth Sola frempå igjen. Først på et frispark som Godset så vidt fikk avverget til corner, og deretter da han var nær å heade det påfølgende hjørnesparket i mål.

Utover i omgangen ble Sandnes Ulf-dominansen større og større, og man skulle nærmest trodd at tabellsituasjonen var snudd på hodet.

Da åtte minutter gjenstod brystet Torsteinbø ballen elegant med seg inn i feltet, og avsluttet knallhardt. Bare en god redning fra Larsen Kwarasey hindret at unggutten kunne punktere kampen.

De siste minuttene handlet det kun om å trygge seieren for hjemmelaget, som brukte god tid på det meste de foretok seg.

På overtid av overtid fikk Strømsgodset en enorm sjanse til å stjele med seg ett poeng, men Peter Kovacs’ volley gikk like utenfor stolpen.

Sekunder senere kunne de tidligere tabelljumboene endelig slippe jubelen løs, etter en fortjent seier mot en skremmende tannløs serieleder.