Sean McDermott klarte aldri å bli førstekeeper i Start. I 2017 skal han spille eliteseriefotball for Kristiansund. Sean McDermott klarte aldri å bli førstekeeper i Start. I 2017 skal han spille eliteseriefotball for Kristiansund. Foto: Heida Gudmundsdottir

Sørlending klar for eliteserieklubb

Sean McDermott er enig med Kristiansund om en avtale.

KRISTIANSUND: 23-åringen begynte forrige sesong i Start, men ble løst fra kontrakten, og gikk til 1. divisjonsklubben Ull/Kisa i sommer.

Jessheim-klubben ønsket ham med videre, men tirsdag ble det klart at nyopprykkede Kristiansund blir keeperens neste klubb.

– Vi er veldig godt fornøyd med sigeringen. Til tross for sin unge alder, har han erfaring fra eliteserien, både i Sandnes Ulf og Start. Selv om han ikke spilte så mye i Start, var han en del av et godt miljø, og konkurrerte mot en av de beste keeperne i Norge, sier KBK-trener Christian Michelsen til Fædrelandsvennen.

McDermott har skrevet under på en ettårskontrakt, med opsjon på ett år til.

Våg-gutten, som har spilt flere aldersbestemte landskamper for Irland, hadde flere år i Arsenals ungdomsavdeling før han signerte for Sandnes Ulf i 2012.

Kjenner McDermott godt

Kristiansund har vært klar over McDermott en stund.

– Vi kjenner Sean godt, og vår keepertrener har fulgt ham i mange år. Han er en kjent kar i vår klubb, i den forstand, sier Michelsen.

– Er han hentet inn for å være førstekeeper?

– Det er en gang sånn, at dersom du lover spiller fast plass på laget, så skyter du deg litt i leggen. Her er det ingen som er lovet plass, og det skal være reell konkurranse på alle plassene. Men Sean er utvilsomt en god keeper, sier Michelsen.

McDermott vil konkurrere mot tidligere Fløy-keeper Conny Månsson om plassen som førstevalg i 2017.