Tirsdag ble det klart at Martin Andresen (38) vender tilbake til norsk eliteserie. Møbelhandleren skal hjelpe Sandefjord ut året. Andresen la opp i 2009 for å satse på en trenerkarriere i Vålerenga, men fikk sparken i 2012. I 2011 spilte han kamper for Follo i 2. divisjon, og i 2013 spilte han en kamp for Stabæk i 1. divisjon.

Martin Andresen er klar for Sandefjord. Foto: NTB Scanpix

Men at Andresen skulle vende tilbake til eliteserien i en alder av 38 år, det slo virkelig ned som en bombe.

Han er ikke den første til å sjokkere. Sjekk bare her:

Erik Mykland

«Myggen legger opp» og «Myggen gjør comeback» er overskrifter vi har lest mange ganger på 2000-tallet. Sommeren 2004 var han ferdig i FC København, og klubbene sto i kø. Men skadeproblemer ødela mye.

Den lille superteknikeren hadde noen gjesteopptredener på festivaler samt for sin lokale klubb Risør, men folk måtte gni seg i øynene da det sommeren 2008 ble kjent at Myggen var på vei tilbake til Start. Det ble beskrevet som «tidenes comeback i norsk fotball».

Like etter kom det imidlertid frem at Myggen var siktet for kokainmisbruk. Sørlendingen fikk uansett en del kamper for Start, men sommeren 2009 kom nyheten om at Myggen la opp med umiddelbar virkning i en alder av 38 år.

Noen måneder senere kom fotballysten tilbake: Myggen skulle spille for Drammen Fotballklubb ut sesongen. Senere er det blitt kamper for både Lyn og Risør.

Steinar Ege

42 år var Steinar Ege da den overraskende telefonen kom fra gamleklubben Kiel.

Vi fortsetter med enda en sørlending, denne gang håndball. Ege la opp i 2012 etter at hans danske klubb, AG København, gikk konkurs.Derfor var det et sjokk da det i slutten av mars ble klart at 42-åringen gjorde comeback for sin gamle klubb Kiel i tysk Bundesliga. Han ble lokket tilbake da Kiel hadde store problemer på keeperplassen.

Eges drøm var å vinne Mesterligaen med Kiel, men det ble tap i semifinalen. Seriegull ble det, imidlertid.

Trine Haltvik

Trine Haltvik spilte til hun var 46 år.

Vi fortsetter i håndballen med en kvinne som faktisk har enda flere comeback enn Myggen.Sommeren 2011 gjorde Haltvik comeback for åttende (!) gang. Da var hun 46 år gammel. Etter 2012-sesongen var det imidlertid slutt som spiller.

Christina Vukicevic

Christian Vukicevic' comeback gikk ikke etter planen. Foto: NTB SCANPIX

Like gammel er ikke denne friidrettsutøveren, men etter EM i Helsingfors i 2012 gikk det meste galt for henne. Etter en lengre pause som kjærligheten til friidrett tilbake, og Vukicevic trente seg opp for et comeback i sommerens NM.Det ble ingen drømme-comeback for Vukicevic. Hekkeløperen pådro seg en skade allerede under oppvarmingen. Dermed røk både NM og et mulig VM i Kina.

Nå ser hun frem mot innendørssesongen i vinter, og det som lokker aller mest er OL i Rio.

Anders Jacobsen

Anders Jacobsen var med på å vinne gull i lagkonkurransen i Falun-VM. Foto: NTB scanpix

Mannen som vant hoppuka i 2007 orket ikke mer og var ute av hoppsirkuset i 2011. Han prioriterte familien og jobbet som ekspert for NRK.Men i 2012 kom lysten og gløden tilbake, og comebacket var et faktum. Det startet i kontinentalcupen, men etter flere gode renn var Jacobsen tilbake på landslaget.

Eggen og Drillo

Norge slo Tyskland 1-0 borte i Drillos comeback som landslagssjef. Foto: Grøtt, Vegard

Norges to beste fotballtrenere gjennom tidene har begge gjort flere sensasjonelle comeback.Nils Arne Eggen trente Rosenborg frem til og med 2002. Han vendte tilbake som konsulent mot slutten av 2004. Enda mer virak ble det våren 2010, da Eggen ble hentet tilbake som trener da Erik Hamrén forsvant. Eggen ønsket å fortsette utover sesongen, men i stedet hentet RBK inn Jan Jönsson.

Egil «Drillo» Olsen trente landslaget fra 1990 til 1998. Etter VM i ’98 var det duket for Nils Johan Semb. Så, i januar 2009, ble det kjent at Drillo ville gjøre comeback etter at Åge Hareide trakk seg. Drillo-effekten kom umiddelbart med 1-0 borte mot Tyskland.

Planen var at Drillo skulle være landslagstrener frem til Ståle Solbakken overtok i 2012, men i stedet tok Solbakken jobben som Köln-trener. Høsten 2013 ble Drillo erstattet av Per-Mathias Høgmo.

Olaf Tufte

Olaf Tufte er med igjen etter et hvileår. Foto: NTB Scanpix

I november 2013 kunne Tufte under et arrangement hjemme på sin egen gård fortelle at han gjorde comeback etter et friår. Tufte satser for fullt mot OL i Rio neste sommer, da han vil være 40 år gammel.– Familien har gitt sin velsignelse, og jeg fikk lov hvis jeg virkelig hadde lyst. Jeg er ikke skapt for å fly i møter, og jeg må bruke kroppen min, sa roeren.

Han tok OL-gull i singlesculler i Aten i 2004 og i Beijing fire år senere.

  • Kommer du på flere eksempler? Del dem gjerne i debattfeltet under