GLASSVERKET-BYÅSEN 33-27 (64-52 sammenlagt)

Det var ingen som trodde at det unge Byåsen-laget skulle makte å hente inn seksmålstapet fra den første sluttspillsemifinalen da de gjestet Glassverket onsdag kveld.

Det klarte de heller ikke. Sølvvinner fra grunnspillet, Glassverket, vant til slutt 33-27 – og sikret seg med det retten til å møte Larvik i finalen i sluttspillet.

— Det gikk dessverre som mange ventet. Glassverket har virkelig nådd toppnivået sitt i disse to kampene, og for at vi skulle være med og slåss mot det måtte vi vært i storslag alle sammen. Det har vi ikke vært, sier Byåsen-trener Claus Mogensen til adressa.no.

Traff ikke fra distanse

Glassverket tok ledelsen fra start, og etter 4-4 slapp ikke Byåsen nærmere enn to mål bak. Byåsen var også svekket av at landslagsback Emilie Hegh Arntzen var ute med skade.

— Glassverket sto enormt tett rundt Maren Gundersen på streken, og vi var avhengig av å treffe med skuddene fra distanse. Der var vi ikke skarpe nok, sier Mogensen.

Byåsen oppnådde målsettingen denne sesongen med en femteplass i seriespillet, og overrasket da de slo ut Oppsal i kvartfinalen i sluttspillet. Klubbens danske trener er tilfreds med resultatene.

Men:

— Jeg står igjen med en litt sur fornemmelse fordi vi ikke på noe tidspunkt i sluttspillet har vært tett på toppnivået vårt. Det smerter meg litt, sier han.

Hernes toppscorer

Og konstaterer samtidig at det er mye som skulle gått veien om Byåsen skulle klart å slå ut drammenserne.

— Og det er ikke sikkert det hadde gjort noen forskjell om vi hadde vært litt skarpere heller, sier han.

Ida Marie Hernes ble Byåsen toppscorer med fem mål, og er også den Byåsen-treneren trekker frem i positiv retning i sesongens siste Byåsen-kamp.

— Det var riktig fint driv på henne da hun kom inn, sier han.