BYÅSEN – GLASSVERKET 25-31

Etter en dramatisk seier mot Oppsal forrige helg, kunne Byåsen søndag ta et nytt steg mot sluttspillfinale og Champions League-spill neste sesong.

Men møtet med serietoer Glassverket ble noe for tøft for Byåsen, som endte på femteplass i seriespillet. Riktignok er lagene bare halvveis i semifinalen, onsdag møtes de i Drammen til — returkamp. Spesielt gode er imidlertid ikke Byåsens sjanser etter seksmålstapet på hjemmebane.

— En slik opphenting har sikkert skjedd før, men det blir enormt vanskelig, erkjenner Byåsen-trener Claus Mogensen.

Byåsen dro fra

Glassverket kom uthvilt til kampen, som serietoer var de direktekvalifisert til semifinalen i sluttspillet. Byåsen kunne på sin side vurdere akkurat det som at de hadde en liten fordel av noe mer matchtrening.

Innledningsvis var det svært så tett og jevnt og lagene vekslet på å lede. Så, omtrent halvveis ut i første omgang, dro Byåsen fra. De gikk opp i en 12-8-ledelse og var i ferd med å skaffe seg et godt utgangspunkt for både resten av kampen og hele oppgjøret.

Straffet for dumme feil

Glassverket lot seg imidlertid ikke sette ut av spill av at Byåsen hadde tatt kommandoen. Gjestene reponderte med en timeout og en nivåheving. De hentet kjapt inn Byåsens firemålsledelse og dro så litt fra. Til pause sto det 15-13 til gjestene.

— På 12-8 begynte vi å gjøre dumme feil, og Glassverket er gode og straffer oss, konkluderer Marta Tomac, som scoret fem mål i kampen.

Etter pause fortsatte kampen i det sporet som Glassverket ønsket seg. De økte gradvis ledelsen, og til slutt sto det 25-31 på resultattavla. Et – nesten – håpløst utgangspunkt, men Marta Tomac gir ikke helt opp:

— Seks mål er ingenting i håndball. Jeg har trua og har veldig lyst på den mesterliga-plassen, sier hun.