Per-Mathias Høgmo ble møtt med kritikk for hvordan Norge fremstod i 0-1-tapet mot England, men det var nok bare småtterier sammenlignet med hva Roy Hodgson har måttet gjennomgå.

Engelsk presse var lite fornøyde med hvordan England fremstod mot Norge, kun tre måneder etter at «Three Lions» røk ut etter gruppespillet i VM.

Etter at en journalist konfronterte Hodgson med at han virket «skremt» når spurt om at England kun hadde to skudd på mål mot Norge, svarte Hodgson med lite pen språkbruk.— Hør, det har jeg vel rett til? Når du får spørsmål som «dere hadde bare to skudd på mål»... Jeg kan ikke endre det som skjedde under VM, for jeg kan ikke gå tilbake i fortiden. Det jeg kan gjøre er å analysere det jeg har sett, bedømme det ut fra mitt eget syn, og ikke dømme det fordi noen kommer til å si til meg «vel, dere hadde bare to skudd på mål». For for meg, er det absolutt «fuc**** bollo***», sa Hodgson på en pressekonferanse ifølge the Mirror.

- Dette er 2014

I engelsk presse ble Hodgsons tirade tolket som at han begynner å bukke under for presset, før Englands første EM-kvalifiseringskamp mot Sveits mandag. På en ny pressekonferanse lørdag stilte imidlertid Hodgson seg uforstående til at banningen hadde fått så mye oppmerksomhet.

— Jeg banner hele tiden. Jeg banner foran min kone. Jeg pleide aldri å gjøre det da jeg var ung, men sånn er det. Dette er 2014. Folk banner - og jeg banner, sa Hodgson.- Hva slags verden er det vi lever i? Dere graver dypt når dere sier noe negativt om at jeg banner. Jeg er en fotballtrener. Jeg spilte i lavere divisjoner med havnearbeidere som bannet i annenhvert ord. De visste ikke at de bannet fordi de ikke kunne noen andre ord.

— Hvis du hadde spurt meg hvorfor jeg gjorde det, kunne jeg gitt et godt svar. Jeg synes mitt vokabular er godt nok til å tillate meg å ikke gjøre det, sier Hodgson.

— Jeg bare trodde at jeg var med modne nok folk til å skjønne at et banneord, som jeg mener var brukt på riktig tidspunkt, ikke burde provosere et oppstyr av moralsk fordømmelse, fortsetter han.

Garanterer EM 2016

Det var ikke bare bannekutyme som var tema på Hodgsons pressekonferanse. Han ble også spurt om EM-kvalifiseringen, og kom med en lovnad til engelske fotballsupportere.

— Dersom vi vinner 3-0 i Sveits betyr det ikke at vi vinner EM i 2016, og dersom vi taper er det ikke verdens undergang. Etter kampen i Basel er det fortsatt ni kamper igjen, inkludert hjemmekampen mot Sveits. Jeg kan forsikre dere om at med denne spillergruppen vil vi være i Frankrike i 2016 uansett hva som skjer i åpningskampen, og om to år tror jeg vi er et bedre lag, sier Hodgson.

Roy Hodgson er en svært bereist mann i fotballsammenheng. Han har blant annet trent Viking i Norge.