Marcel Hirscher satset alt og vant.

I de tre slalåmrennene som er arrangert denne sesongen har de to første plassene enten vært besatt av enten Marcel Hirscher eller Henrik Kristoffersen.

Revansjerte seg

I går var det Hirscher som fikk en slags revansj etter at Kristoffersen hadde vunnet de to første slalåmrennene. Men det er 21-åringen fra Rælingen som fortsatt har ledelsen i slalåmcupen. Østerrikerens gode plasseringer i storslalåm og en seier i super-G gjør at det nå er Marcel Hirscher som leder verdenscupen sammenlagt.

Marcel Hirscher er en utøver som ikke er fornøyd med annenplasser. Mannen som nå har 36. verdenscupseiere, har irritert seg over at en nordmann har vært foran ham flere ganger denne sesongen.

— Denne seieren gir meg ny motivasjon og krefter til å sette meg nye grenser i treningsarbeidet, fortalte Hirscher til den østerrikske avisen Kronen Zeitung etter rennet.

Henrik Kristoffersen var langt fra skuffet etter at østerrikeren kjørte raskere enn ham i andre omgang. Til slutt var Hirscer 21 hundredeler foran.

— Jeg er veldig happy. Jeg har slitt litt i bakker der det er mye partier som ikke er helt bratte eller flate, slik det er her, så dette er jeg veldig fornøyd med, sier Kristoffersen til NTB.

Hadde overtaket

Kristoffersen hadde en ledelse til Hirscher på tre hundredeler etter første omgang. Men han var bare nummer to. Det russeren Alexander Khorosjilov som overraskende ledet. Det som ikke var overraskende var at både Hirscher og Kristoffersen kjørte raskere enn russeren i andre omgang. Khorosjilov kom til slutt på tredjeplass.

Kristoffersen er sikker på at han kommer til å true den tidligere så suverene østerrikeren i fortsettelsen.

— Hirscher har til tider vært ganske suveren, men jeg tror ikke at han føler seg «safe» nå, for å si det slik, sier Kristoffersen.

Neste mulighet blir i Adelboden i Sveits.

Sebastian Foss Solevåg lå på 7.-plass etter første omgang. Andre omgang var ikke like strøken og han havnet til slutt på 10.-plass. Leif Kristian Haugen ble nummer 20.