Mario Balotellis store kveld var ikke over da han måtte ut med krampe midtveis i annen omgang av EM-semifinalen. Rett før midnatt holdt han hoff i intervjusonen.

  • Se hans supermål i videoen øverst i saken!

Journalistene, som ellers var temmelig jevnt fordelt langs det lange rekkverket som skiller spillere på vei til bussen fra skribenter på vei mot deadline, kom løpende da 21-åringens mørke ansikt dukket opp.

Da han begynte å snakke, var det seks-sju mann i dybden rundt ham.

Mannen som med to vakre scoringer senket Tyskland og sendte Italia til EM-finale snakket først italiensk, så svarte han på engelsk også, og hele tiden med glimt i øyet som overstrålte diamantørepynten.

– Det beste øyeblikket var da jeg gikk bort til min mor etter kampen. Jeg sa at målene var for henne , fortalte han.

– Jeg har ventet lenge på dette øyeblikket. Min mor er ikke ung lenger og kan ikke reise langt, så jeg måtte gjøre henne lykkelig da hun først kom helt hit. Til finalen i Kiev kommer også min far.

Balotelli hadde solid oppbakking fra slekt og venner under semifinalen.

– Før kampen var min mor, mine brødre, min svigerinne og min beste venn alle på sidelinjen. Det inspirerte meg å ha mine nærmeste til stede, sa han.

Effektiv

Fire dager etter at han misbrukte fire kjempesjanser mot England i kvartfinalen var han dødelig effektiv. I det 20. minutt lurte han seg inn bak ryggen til Holger Badstuber, gled forbi og stanget inn Antonio Cassanos presise innlegg.

Et drøyt kvarter senere startet han perfekt på en bakromspasning fra egen halvdel, satte fart og skrudde ballen i krysset med utsiden. Manuel Neuer i målet var sjanseløs begge ganger.

Etter 2-0-målet rev han av seg drakten og strammet musklene til lagkameratene kastet seg over ham for å feire.

– Jeg feiret, slik jeg sa jeg ville. De ble ikke sinte fordi jeg fikk gult kort, men de ble misunnelige da de så fysikken min , meldte englandsproffen.

Han har ofte havnet i overskriftene av feil grunn. José Mourinho, som var hans trener i Inter, sa at Balotelli er umulig å håndtere. Roberto Mancini, som er hans manager i Manchester City, sier at det er nytteløst å snakke til ham fordi han ikke hører etter likevel.

Unik

Selv landslagssjef Cesare Prandelli, som har gitt ham masse tillit, medgir at det ikke er lett å forstå seg på ham.

– Det er interessant å prøve å finne ut hva som skjer i hodet til en 20-åring, sa han onsdag og gjorde Balotelli enda yngre enn han er.

– Mario er unik, og karrieren hans har så vidt begynt , sa Prandelli etter semifinalen.

Turneringen startet ikke så bra for Balotelli. Han ble byttet ut med Antonio Di Natale i de to første kampene og havnet på benken i den tredje. Da han kom inn mot Irland og scoret turneringens kanskje flotteste mål, ville han skrike ut sin frustrasjon mot dem som ikke trodde på ham, men Leonardo Bonucci la hånden over munnen hans og hindret ham.

Mot England skapte Balotelli sjanser som på samlebånd, men misbrukte dem alle helt til han scoret i straffesparkkonkurransen.

Etter hans oppvisning i semifinalen, ligger Balotelli godt an til å bli målkonge i sluttspillet, og italienerne håper at han skal gi dem EM-tittelen for første gang siden 1968. – Dette var den største kvelden i mitt liv, men jeg håper søndag blir bedre, sluttet Balotelli, og noen minutter før midnatt var han borte.

(©NTB)