Les også:

Tysklands lagkaptein Philipp Lahm var nedslått etter at Tyskland igjen tapte en semifinale, for tredje gang på de fire siste sluttspillene.

– Det er svært, svært bittert. Vi gjorde kjempefeil ved begge baklengsmålene. Når man gjør slike feil mot Italia og havner under, blir det veldig vanskelig, sa han.

Tyskland venter fortsatt på den første tittelen siden EM-gullet i 1996, selv om laget har kommet på medaljeplass for femte gang de siste ti årene. Etter VM-sølv i 2002, VM-bronse i 2006, EM-sølv i 2008 og VM-bronse i 2010 ble det en ny tredjeplass.

– Vi har så mye potensial i laget, men når man ikke greier å få det ut så blir det ikke seier, sa Lahm.

Skuffelse i garderoben

Tysklands landslagssjef Joachim Löw fortalte om stor skuffelse i garderoben etter semifinaletapet mot Italia.

– Det felles tårer der inne, og det er helt stille. Skuffelsen er stor for oss alle, sa Löw.

Etter å ha truffet perfekt med taktikken i de fire første EM-kampene får han kritikk i Tyskland for å ha endret suksessformelen i et forsøk på å gjøre det vanskelig for Italias playmaker Andrea Pirlo. Toni Kroos søkte inn i banen og la høyresiden øde. Ikke bare fikk Tyskland mindre angrepskraft, men begge baklengsmålene kom på den siden.

– Etterpåklokskap hjelper ikke. Med to baklengsmål i første omgang ble det vanskelig. Begge mål kom etter feil i bakerste rekke. Laget viste et stort hjerte i annen omgang, men det var ikke nok, sa han.

(NTB)