Championship Manager (CM) og Football Manager (FM) har lenge vært populære spill blant fotballinteresserte. Også Ole Gunnar Solskjær har vært hektet på managerspillet, men nå gleder han seg til å være manager i virkeligheten.

— De siste par-tre årene har jeg ikke hatt tid til å spille selv, men som spiller gikk det med litt tid til dette. Endelig får jeg prøve meg selv, sa Solskjær på pressekonferansen på Aker Stadion mandag.

Bekymrer seg ikke

Solskjærs første arbeidsdag på Aker Stadion gikk med til hektisk møtevirksomhet. Onsdag begynner han oppkjøringen til 2011-sesongen, når han og spillerne samles til årets første trening i Akerhallen. Forventningene til Solskjærs Molde er store - men 37-åringen synes ikke de er tyngende.

— Forventningene er ikke noe problem. Når man har spilt under Sir Alex Ferguson, er man vant med å leve med store forventninger hver dag. Jeg, Mark og Richard kommer inn som nye, og skal gjøre vårt ytterste for at MFK skal bli en bedre fotballklubb. Vi skal jobbe slik vi tror er riktig. Jeg har vært reservelagstrener for lenge. Nå gleder jeg meg til ordentlige fotballkamper, sier manageren.

Statistikksenter Eliteserien:

- Kjempe i toppen

På mandagens pressemøte ønsket ikke Ole Gunnar Solskjær å flagge noen gullambisjoner. Han påpekte imidlertid at laget skal være med og kjempe i toppsjiktet.

- Akkurat nå ser jeg RBK og VIF som to soleklare favoritter. Det VIF gjorde i fjor var imponerende, og Martin har forsterket laget. RBK har på sin side tapt én kamp på to år. Det var i tillegg en kamp de ikke fortjente å tape. Det er naturlig at de er favoritter, men vi skal forhåpentligvis kjempe om en europacupplass i sjiktet under, sier Solskjær.

Selv om han ikke har ledet sin første trening med laget ennå, har han en klar oppfatning av hvordan MFK skal spille.

— Vi skal prøve å spille underholdende fotball. Forhåpentligvis blir det litt rotasjoner i midtbaneleddet og foran. Om det blir 4-3-3 eller 4-4-2 kommer litt an på motstanderen og hvilke problemer de gir oss. Ikke minst vil det avhenge av hvordan vi på best mulig måte kan gi dem problemer, sier han.