Om et par uker flytter en av verdens beste fjelløpere på damesiden, Yngvild Kaspersen, ut fra hjembyen Tromsø.

Hun har skaffet seg midlertidig ny bopel i franske Chamonix frem til høsten.

— Jeg kommer til å ha base der i sommer, for å minske reisebelastningen til konkurranser og for å bo litt i høyden, forteller Kaspersen til iTromsø.

- Får se om det er en bra idé

Dit blir hun etter planen værende frem mot midten av september. Eneste planlagte hjemreise i perioden er Tromsø Skyrace i august.

- Kan dette bli en mer permanent ordning etterhvert?

— Det er noe jeg prøver ut nå for å se om det lønner seg. Det kan hende det ikke er gunstig i det hele tatt. Vi får se om det er en bra idé eller ikke, sier 21-åringen.

Og hun understreker:

— Det er jo fantastiske treningsmuligheter hjemme i Tromsø. Dette handler først og fremst om å minske reisebelastningen og få vært litt i høyden.

Får Silje-besøk

Hun får også litt selskap i Frankrike. Tromsøs eliteskiløper Silje Theodorsen skal trene sammen med Kaspersen en ukes tid i sommer.

— Vi har trent mye sammen og er mye sammen. Hun er en kjempeinspirasjon. Hun er en fantastisk venninne og utøver. Jeg synes det er kult å lære av utøvere som holder på med andre ting, men der hverdagene er veldig like, sier Silje Theodorsen.

— Vi har trent en del sammen. Jeg synes det er veldig fint. Det er selvfølgelig hyggelig å få besøk og ikke trene alene. Samtidig er det et også stort miljø der nede, sier Yngvild Kaspersen.

Usikker på MSM

Kaspersen er usikker på om hun stiller til start i Midnight Sun Marathon i hjembyen. Løpet kommer én uke før første konkurranse fra basen i Frankrike, og altså midt i flytteprosessen.

— Jeg har ikke bestemt meg. Det er Mont Blanc Marathon 25. juni, hvor jeg skal løpe 23-kilometeren, og hovedprioriteten blir å få trent godt før det. Stiller jeg i MSM blir det først og fremst som god trening, sier hun.

Mont Blanc-løpet har ikke verdenscupstatus, men er et spesielt løp for tromsøjenta likevel.

— Det var det første løpet jeg vant i utlandet i fjor. Det blir spennende å se om jeg har forbedret meg litt.