— Selvfølgelig skulle jeg gjerne skutt fire fulle hus, men med den farten jeg har i sporet nå kan jeg vinne med én bom også. Det er kult å vite, sier Tiril Eckhoff.

Før siste skyting var Eckhoff i posisjon til å vinne 15-kilometeren i Östersund i går. Men med totalt to bom ble det litt for langt frem til vinneren, italienske Dorothea Wierer som traff på alle sine 20 skudd.

— Jeg tenkte ikke på at jeg kunne vinne dersom jeg skjøt fullt hus på siste. Men det er jo der du vil være på en normaldistanse. Jeg tenkte bare på å prøve å gjennomføre hvert skudd, og jeg tar med meg mye bra fra dette løpet, sier hun.

Før siste skyting var Eckhoff i posisjon til å vinne 15-kilometeren i Östersund torsdag, men med totalt to bom ble det litt for langt frem til vinneren. Foto: NTB scanpix

Økt selvtillitDa Adresseavisen møtte Eckhoff i Trondheim like før avreisen til Östersund, var den en 25-åring stinn av selvtillit som gjennomførte siste hardøkt før verdenscupåpningen.

Eckhoff varslet om en form hun mente var god nok for å vinne i verdenscupen. Det fikk hun umiddelbart bekreftet. Nå er hun sikker på at en seier er innen rekkevidde.

— Feilfritt vinner Tiril sprinten på lørdag, sier trener og storebror Stian Eckhoff

— Ja, nå er jeg helt sikker på at jeg kan vinne. Selv med to bom kjemper jeg helt i toppen, og det er veldig bra. Selvtilliten har ikke blitt noe mindre av dette, sier hun vel vitende om at hun var omtrent like rask i sporet som Kaisa Mäkarainen. Kun franske Marie Dorin var raskere.

— Jeg dro på Dorin i tre runder, så jeg kan ta på meg litt av æren for andreplassen hennes.

Støttes av sjefen og treneren

Og Tiril Eckhoff er langt i fra den eneste i den norske leiren som har trua på noe stort til helgen.

— Tiril er der hun skal være. Dette var en veldig god start, og en god bekreftelse på jobben hun har gjort i sommer og høst. Hun er i god nok form til å vinne sprinten på lørdag, sier idretts-sjef Morten Aa Djupvik.

— Dette økte forventingene foran sprinten og jaktstarten. Tiril er helt klart i god nok form til å vinne på lørdag. Feilfritt vinner hun, sier hovedtrener og broder Stian Eckhoff.