Den tidligere landslagsspilleren døde mandag etter kort tids sykdom. Han ble 69 år gammel.

— Det er en stor personlighet som har gått bort, det er det ingen tvil om, sier Starts legendariske keepertrener Eirik Ruthford Pedersen.

Scoret tre

Iversen blir regnet som en av de beste norske spissene gjennom tidene. 69-åringen scoret 158 mål i eliteserien, og hadde 19 mål på 45 landskamper for Norge.

— Odd begynte som en fryktet motstander da vi rykket opp med Start i 1969. Vi møtte Rosenborg i en av våre første kamper. Han var kompromissløs, og en avslutter av rang. Som keeper fikk jeg føle det, sier Ruthford Pedersen.

Kampen Ruthford Pedersen snakker om var i 3. serierunde 11. mai 1969. RBK var på besøk på Kristiansand Stadion, og vant 4-1. — Han gikk ut i avisen dagen før, og sa at han kom til å score tre ganger. Han scoret tre, og gikk vinkende av banen. Det var tre fine mål, sier Ruthford Pedersen.

— Satt et skikkelig fotavtrykk

De to veteranene har holdt kontakt siden.

— Jeg har alltid snakket med Odd når vi har vært i Trondheim, og det har blitt noen ganger. Jeg kjenner også Steffen Iversen godt gjennom Kjetil og Steinar (sønnene til Erik, red.anm.). Jeg har fulgt Odds liv ganske tett. Han bidro enormt til RBKs suksess mot slutten av 1960-tallet og starten av 1970-tallet, og har satt et skikkelig fotavtrykk i norsk fotball, sier Ruthford Pedersen.

- Alle forsvars mareritt

Stein Thunberg, som var en del av Starts gullag fra 1978 og 1980, spilte sammen med Iversen på landslaget. Den tidligere Start-spilleren husker spesielt det gode humøret til RBK-legenden.

— Kommentarene satt i veggene rundt der han var stort sett bestandig. På den tiden han var aktiv, var han også alle forsvareres mareritt. Det sier antall scoringer også, sier Thunberg.

Sven Otto Birkeland kjente Iversen godt gjennom fotballen. De to fikk også flere landskamper sammen.

— Odd var en glad og fin gutt, og en god fotballspiller. Vi har hatt det mye gøy sammen, både på og utenfor fotballbanen, sier Birkeland.

- Alltid en kommentar på lur

Helge Skuseth spilte mot Odd Iversen for Start på midten av 70-tallet, og fikk noen samlinger med ham på landslaget. Skuseth beskriver storscoreren som en artig person, og en som var god med både lagkamerater, motspillere og dommere.

— Det var aldri noe vondt med ham. I tillegg var han en fargeklatt. Han hadde alltid en kommentar på lur, sier Skuseth, og legger til:

— Odd var jo en veldig høy og sterk person, så man tenkte ikke på ham som en særlig rask spiller. Men det var han. Og i lufta var han helt fenomenal. Der hadde de fleste motspillere lite å stille opp med.