Torgeir Katla, Haugesund-supporter.

Det har vært turbulente uker i klubben vår. Vår høyt verdsatte sportssjef har sluttet, og spillere kommer og går. I de neste avsnittene vil jeg dele mine tanker om hva som er viktig for klubben videre.Heldigvis har de samme ukene gitt god uttelling poengmessig slik at vi sportslig har et godt utgangspunkt for høstjakten. Introduksjonen av spesielt unggutten Sverre Bjørkkjær og innleide Sadeeq Yusuf har gitt laget et nytt friskt pust.

Klubben i framtiden

Men like viktig som dagens situasjon er veien videre for klubben vår. Pr nå har daglig leder Eirik Opedal ansvar for spillerjakten og arbeidet med nye kontrakter til de spillerne vi allerede har. Over tid er ikke dette en bærekraftig situasjon. Ei heller å dele ansvaret med trener og assistent. En klubb på vår størrelse trenger en sportssjef som arbeider med sport og bare det.

Hvis ikke gir klubben et helt feil signal. Om man tror at det går an å spare penger på den måten så er jeg ganske sikker på at man bommer grovt. Det vil bli vanskeligere å finne de rette spillerne i et særdeles vanskelig og uoversiktlig spillermarked. Den jobben som Asbjørn Helgeland har gjort må aldri undervurderes. Ja, jeg vet at Komazec, Ekpo, Elsner og Kramaric ikke akkurat er noe gullrekke å skryte av, men egentlig forsterker de argumentet mitt. De er beviser på at det er vanskelig å skyte gull. Og det blir ikke enklere om man kutter sportssjefen og fordeler ansvaret på flere.

Hva bør gjøres?

Min mening er at klubben nå må avklare situasjonen rundt det sporstlige apparatet og få på plass brikkene så fort som mulig. Om Jos gir seg som trener bør han tilbys jobben som sportssjef med en gang. I tilfelle bør man gi trenerjobben til Mark Dempsey og finne en assistent til han.

I tillegg bør klubben vurdere å knytte til seg en speider som kan hjelpe sportssjefen med spillerlogistikk. Ja, jeg vet at økonomien er trang, men dette er en fotballklubb og det sportslige må stå i høysetet.

Ungdommen

Oppi alt dette så må man heller ikke glemme de unge. Gjennombruddet til PK i mål og det friske pustet Bjørkkjær er en kjærkommen opptur når det gjelder bruk av ungdommer i klubben. Arbeidet her må forsterkes og båndene til småklubbene må pleies. Man må finne en balanse mellom innkjøp av nye spillere og klubben sitt ansvar for å slippe til unge, nye spillere. Og man må se på arbeidet som gjøres nå med unge i Haugesund. Er det godt nok? Her kunne jeg sagt mye, men det får vi la ligge til en annen gang.

Kort oppsummert må klubben ikke spare på feil plass. Jeg har tillit til at ledelsen og styret forstår viktigheten av en sportssjef og at de jobber hardt for å få dette på plass.

Lykke til med høsten alle kvite og blå!