Arne Tveit Katla, Haugesund-supporter.

Kampen mot de mørkeblå fra oljebyen ble relativt jevn spillemessig, men i første omgang var det Viking som hadde sjansene. Men vi red det av, og i andre omgang klarte Haugesund å prestere mer offensivt og gi Viking større problemer. Og det var et deilig øyeblikk da ballen gikk fra Viking-stopper Mets' fot og i en herlig bue over Viking-keeper Austbø. De resterende 20 minutta ble lange, men det var ubeskrivelig deilig å kunne slippe seiershyla løs da dommer Skjerven blåste av oppgjøret. Seieren var av det noe heldige slaget, men det lever jeg ganske bra med. Smilet og gleden satt godt i hele helga.

Stadion må bli et fort igjen

Nå har Haugesund 8 av 12 poeng på de fire siste. Det er viktig at vi fortsetter den gode poengfangsten når en vet at det i august er andre bunnlag som står på motsatt banehalvdel.

Haugesund stadion har tradisjonelt sett vært et fort for hjemmelaget, men det er et faktum at vi i år kun har to seire hjemme, der den ene kom mot ligaens desiderte bunnlag, Sandefjord. Den forrige trepoengeren fikk Haugesund så langt tilbake som 24. mai i David Nielsens siste kamp som Strømsgodset-trener.

Skal vi beholde plassen, er det nok tvingende nødvendig at poengfangsten hjemme blir vesentlig større i siste del av sesongen. Første lag ut er Aalesund, og når en vet hvem deres to nye sentrale signeringer er, bør ikke Maakeberget ha problemer med motivasjonen denne siste dagen under årets Sildajazz.

Og vi satser på at laget leverer et resultat som det svinger av!