I 2005 fikk Zlatan Ibrahimovic for første gang «Guldbollen», beviset på at man er Sveriges beste fotballspiller. Året etter gikk hederen til Arsenal-stjernen Fredrik Ljungberg. Siden har det bare handlet om én mann: Zlatan Ibrahimovic.

LES OGSÅ:

Mandag kveld direktesender TV4 igjen fra Fotbollsgalan, og alle forventer at det på herresiden igjen skal handle om Zlatan. For hvem skulle kunne utfordre mannen mange holder som en av verdens fire-fem beste fotballspillere? I fjor ble Markus Rosenberg dratt frem som en reell utfordrer etter Malmö FFs seriegull og Champions League-kvalifisering. I år har Rosenberg også vært god, men ikke helt på høyde med fjoråret.

Åtte mål på ni kamper

Det var en superblid Zlatan Ibrahimovic som møtte pressen etter at han hadde fått Guldbollen i fjor. Foto: Fredrik Sandberg/NTB Scanpix

Sesongen 2014-2015 scoret Ibrahimovic 30 mål på 37 kamper for Paris Saint-Germain. Han ledet også den pengestinne klubben til klubbens tredje ligatittel på rad. Denne sesongen måtte han stå over fire av de fem første ligakampene på grunn av skade. Borte mot Rennes for en uke side satt han på benken på grunn av sykdom. Men på de åtte kampene han har spilt, har han scoret ni ganger. Senest ble det to i 5-0-seieren over Toulouse lørdag.

Etter å ha mottatt gullball nummer ni i fjor holdt han en følelsesladet tale som fikk mye ros. På pressekonferansen etterpå avslørte han også hvor trofeene tar veien:

— Jeg håper å komme tilbake neste år og hente nummer ti. Den venter pappa på. Da er hans troférom fylt. Etterpå kan vi gå videre.

For det er hos Sefik Ibrahimovic i Rosengård i Malmö bevisene på sønnens overlegenhet havner.

Kampen om å bli Årets spiller i Sverige var nok hardere før Zlatan dukket opp på scenen. Selv ikke store fotballpersonligheter som Henrik Larsson, Tomas Brolin og Ralf Edström har fått utmerkelsen mer enn to ganger.

  • Hva vet du om Zlatan? Ta quizen her!