12. juni sparkes fotball-VM i gang, når vertsnasjonen Brasil møter Kroatia i Sao Paolo. Det betyr at vi kun er drøye tre måneder unna fotballfesten.

Denne uken er siste treningskamp før landslagene samles før mesterskapet — de fleste av dem i slutten av mai.

Her er en oversikt over hvordan de fem kanskje største favorittene ligger ann.

Brasil

Ronaldinho og Kaká er to av de beste fotballspillerne verden har sett etter årtusenskiftet, men ingen av dem har klart å dominere et verdensmesterskap. Nå er de begge over toppen.

Ronaldinho glitret imidlertid når han hjalp Atletico Mineiro til Copa Libertadores-tittelen i 2013, mens

sza209ef.jpg Foto: NTB SCANPIX

Kaká har vært blant Milans beste spillere denne sesongen.

Det har ført til at krefter i fotballgale Brasil har begynt å kreve at Luis Felipe Scolari inkluderer dem i vertsnasjonens tropp.

I forrige uke uttalte imidlertid Scolaris assistent Carlos Alberto Parreira i et intervju med TV-kanalen Globo at dette ikke er tidspunktet for å eksperimentere, noe som sees på som nok et tegn på Ronaldinho og Kaká vil bli vraket til fordel for yngre krefter.

Møter denne uken: Sør-Afrika i Johannesburg på onsdag.

Argentina

Ingen land er velsignet med så mange angripere i verdensklasse som Argentina. Det betyr imidlertid ikke at hvem som utelates forbigås i stillhet.

Folkets favoritt, Carlos Tevez, er det mange som vil ha med på flyet i Brasil.

Men til tross for at Juventus-spissen er toppscorer i Serie A, har landslagssjef Alejandro Sabella lot være å ta han ut siden han tok over i 2011. I februar ble han spurt om Tevez av Corriere dello Sport.

— Det vil jeg ikke kommentere, svarte Sabella, før han fortsatte å snakke om Gonzalo Higuain, som er hans førstevalg på topp sammen med Sergio Aguero og Lionel Messi.

Det har lenge vært opplest og vedtatt at nøkkelen for Sabella vil være å få sistnevnte i praktslag for landslaget. Dermed passer det godt at Messi endelig returnerer til landslaget på onsdag mot Romania, etter å ha mistet de fire siste landskampene. Møter denne uken: Romania i Bucuresti på onsdag.

Lionel Messi har endelig begynt å levere opp mot sitt beste også for landslaget. Her fra siste gang han spilte for Argentina, mot Paraguay i september. Foto: NTB SCANPIX

Tyskland

— På papiret har vi et topp lag med topp kvalitet og toppspillere, men virkeligheten ser litt annerledes ut, sa Tysklands landslagssjef Joachim Löw på en pressekonferanse mandag.

Han er nemlig bekymret for sine skadeutsatte nøkkelspillere.

Bastian Schweinsteiger, Ilkay Gundogan, Sami Khedira, Mats Hummels og Mario Gomez har alle hatt omfattende skadeproblemer denne sesongen.

Löw understreker at Brasil-døra fortsatt er åpen, og at han vil eksperimentere frem mot Brasil.

Møter denne uken: Chile i Stuttgart på onsdag.

Bastian Schweinsteiger er blant spillerne Tyskerne gjerne skulle sett få mer tid på banen denne sesongen. Foto: NTB SCANPIX

Spania

Spørsmålene har flagret om hvilket lag Atletico Madrids brasilianskfødte målmaskin Diego Costa skal spille for i VM. Vil Brasil ha han? Vil Spania ha han? Hvem vil han spille for?

I oktober sendte han imidlertid et brev til det brasilianske fotballforbundet der han fortalte at valget hadde falt på Spania, og denne uken har han blitt avbildet i de spanske fargene foran vennskapskampen mot Italia.

I en stolt fotballnasjon som Spania skapte det debatt når Vicente Del Bosque valgte å ta ut brasilianeren Diego Costa. Foto: NTB SCANPIX

Diego Costa har ertet på seg flesteparten av stopperne i La Liga, blant dem Real Madrid Sergio Ramos. De to var involvert i en knalltøff duell så sent som på søndag, men Ramos lover at den tilsynelatende dårlige stemningen mellom dem ikke blir tatt med inn i landslagstroppen.

— Nå er vi lagkamerater på landslaget, men på banen glemmer vi alt, sier Ramos ifølge Marca.

Fernando Torres er blant spillerne som har blitt vraket til den siste troppen.

Møter denne uken: Italia i Madrid på onsdag.

Italia

Mange ser på Italia som et landslag som tar i bruk alle triksene i boka for å vinne. Foran kampen mot Spania er det imidlertid etikk som diskuteres.

Daniele De Rossi har nemlig blitt vraket for å ha slått til Inters Mauro Icardi under Roma-Inter i helgen. Den utestengelsen begrunnes med landslagets etiske regelverk.

— Jeg ville ikke at noe sprøtt skjer i Brasil, så dette er en advarsel, sier Prandelli ifølge Football-Italia.

Den tidligere landslagsprofilen Angelo Di Livio mener Prandelli viser dobbeltmoral.

- De Rossi gjorde en feil, men Prandellis etiske regleverk er en farse. Han bruker det kun når han vil. Herr Balotelli har gjort så mye galt uten å bli straffet, sier Di Livio.

Møter denne uken: Spania i Madrid på onsdag.

Cesare Prandelli tolererer ikke Danielle De Rossis oppførsel i helgens kamp mellom Roma og Inter. Foto: NTB SCANPIX