Det lå an til hjemmeseier inntil Mario Suárez rotet bort ballen like utenfor egen 16-meter i det 82. minuttet. Daniel Carvajal slo inn i feltet, der Ronaldo ventet og dunket ballen inn til sin 23. seriescoring for sesongen.

Før det hadde portugiseren hatt en relativt svak kamp. Han burde ha utlignet da han umarkert headet utenfor et drøyt kvarter før slutt, men gjorde det uansett godt igjen.

– Jeg tror vi kan reise styrket herfra. Vi fikk uavgjort i en kamp vi holdt på å tape. Spillernes reaksjon var god, og generelt kan vi være fornøyd fordi Atlético er et veldig godt lag, særlig på hjemmebane, sa Real-trener Carlo Ancelotti.

Med 2-2 har Real Madrid 64 poeng på toppen av tabellen, mens Atlético har 61. Barcelona krøp opp til 63 poeng og annenplass med sin 4-1-seier over Almería søndag kveld.

Kanonscoring

Real startet også søndagens kamp best og fikk den første scoringen allerede etter tre minutters spill. Ángel di Maria fikk ballen tilbake etter en kort cornervariant og slo inn i feltet. Karim Benzema snek seg fram og dyttet inn 1-0 til gjestene.

27 minutter var spilt da Atlético kvitterte. Arda Turan dro seg lekent innover i banen, vendte plutselig opp og lurte Real-forsvaret med en stikkball til Koke. Han hamret ballen inn i lengste hjørne.

Vertenes 2-1-scoring kom på overtid i første omgang og var en fryd for øyet. Midtbanemannen Gabi fyrte løs fra 30 meter, og ballen fløy inn bak Diego López. Skuddet var ikke spesielt godt plassert, men hardt nok til å overliste keeperen som var på vei i feil retning.

– Vond smak

I tillegg til å miste ledelsen, følte Atlético seg snytt for et straffespark da Sergio Ramos felte Diego Costa i eget felt etter rundt 10 minutter.

Flere i Atlético-leiren viste misnøye med dommeren utover i kampen, og etter hvert ble assistenttrener Germán Burgos vist til tribunen for sine protester.

– Jeg drar herfra med en vond smak i munnen. Det var en veldig åpen kamp med sjanser til begge lag, og jeg er stolt av Atlético Madrid, sa kaptein Gabi.

«Lillebror» Atlético har ikke slått Real på hjemmebane siden 1999. (©NTB)