KARABÜK (adressa.no) : Ranheim ødela cupdrømmen. Andreomgangene har etter alt å dømme knust seriehåpet.

Det eneste som gjenstår for Rosenborg-spillerne er målet om å komme til gruppespillet i Europaligaen.

To av tre borte

Vi snakker siste dag i juli – og kveldens kamp i tyrkiske Karabük kan være de 90 minuttene som langt på vei definerer om Rosenborg har mer å spille for denne sesongen.

Riktignok er det bare den første kampen i den tredje av potensielt fire kvalikrunder til Europaligaen, men RBK-trener Kåre Ingebrigtsen har omtalt torsdagens bortekamp mot Karabükspor som den tøffeste enkeltutfordringen Rosenborg har hatt denne sesongen.

— Det er et kjempestort mål for oss å komme oss videre i Europa, og det har det vært hele veien. Men det er ekstra stort nå som cupen er borte og serien mest sannsynlig er borte. Om vi klarer å komme oss til et gruppespill i Europa redder det mye av sesongen. Det ville vært fantastisk morsomt, og vi mobiliserer maks. Ingen tvil om det, sier Rosenborg-kaptein Tore Reginiussen til adressa.no.

Han får støtte av stopperkollega Stefan Strandberg.

— Vi har røket på hodet og ræva ut av cupen, og serien er i utgangspunktet kjørt. Det er selvfølgelig masse å spille for i serien fortsatt. Vi har lyst på medalje, og må spille bra for å kvalifisere oss for Europa neste år, men det er selvfølgelig målet om å nå et gruppespill i Europa som er det klart viktigste for oss nå, sier han.

Slår vits om hjemmeformen

Det begynner å bli noen år siden RBK hadde klippekort på gruppespillkamper mot topp europeisk motstand hvert år. Men det er ikke mer enn to år siden sist laget nådde Europaligaen. Det sitter friskt i minnet på spillerne.

— Vi som var her i 2012 husker hvor fryktelig gøy det var. Man får måle seg mot de beste, og da ser man at forskjellen ikke er så stor. Spiller vi fire gode kamper til nå har vi alle muligheter til å kvalifisere oss. Men det er klart – det blir tøft å få det til, sier Strandberg.

Rosenborg-spillerne vet ikke spesielt mye om de tyrkiske motstanderne fra jern- og stålbyen Karabük. Men de kjenner seg selv godt – og vet at hjemmeformen ikke har vært den helt store i 2013. — Hvilket resultat trenger dere i den første kampen?

— Det er vanskelig å si, men sånn vi har spilt tidligere denne sesongen må vi ha med oss en to- eller tremålsledelse før hjemmekampen, sier han og smiler.

Mest på spøk, selvfølgelig, men RBK-kapteinen er tydelig på at Rosenborg går for seier i Tyrkia torsdag kveld.

— Men vi skal være smarte i måten vi angriper på, poengterer han.

Adressa.no følger kveldens kamp med fortløpende tekstoppdateringer. Kampstart er klokken 1900.