Under julebordet for TILs mest ivrige supportere sist helg fortalte sportssjef i TIL, Svein-Morten Johansen, litt om TILs arbeid på spillermarkedet.

På keeperplassen skal "Gutan" ha inn én etablert keeper til å konkurrere med Gudmund Taksdal Kongshavn. Til Isberget-supporterne nevnte Johansen tre navn:

  • Håkon Opdal, Start-keeper i år, men uten kontrakt etter nyttår

  • Kenny Stamatopoulos, tidligere TIL-keeper, nå AIK-keeper, med ett år igjen av kontrakten

  • Marcus Sahlman, tidligere TIL-keeper, nå klubbløs etter at kontrakten med årets gullvinnere i Sverige, Norrköping, ble terminert

— Aktuelle navn

— De er aktuelle navn for oss. Det kan jeg lette på sløret og si. Det er flere keepere som kan være aktuelle, bekrefter sportssjef i Svein-Morten Johansen.

Han understreker at navnene ble nevnt i en høyst uoffisiell setting på supporternes førjulsfest.

— Ikke hørt noe

Marcus Sahlman sier til iTromsø at han foreløpig ikke har hørt noe fra eksklubben.

— Jeg har ikke hørt noen ting. Men jeg er Bosman-spiller, og det er det som er min status.

Etter to hjernerystelser tidlig i årets sesong endte det med at Sahlman terminerte kontrakten med Norrköping, som i høst vant Allsvenskan.

Da kunne Sahlman legge bak seg 35 mil med pendling hver vei, og han spilte kamper for den lokale klubben Halmia på nivå 3 i Sverige på slutten av sesongen.

30-åringen spilte 89 eliteseriekamper for TIL i perioden 2009 til 2013, og fikk da med seg både sølv og bronse i eliteserien.

- Et sikkert kort

Som småbarnspappa til to barn på henholdvis 3 år og 9 måneder er Sahlman innstilt på å fortsette fotballkarrieren tross trøbbelet i fjor.

Da kan Tromsø være et godt alternativ for keeperen.

— For oss er Tromsø er sikkert kort, og vi vet akkurat hva vi får. Vi har mange venner der. Om jeg skal spille mer fotball der, vet jeg ikke, sier Marcus Sahlman.

På tross av at TIL ikke har henvendt seg mot den svenske eks-keeperen foreløpig, sier sportssjef Johansen:

— Marcus har et godt navn her på Alfheim.

Kan gå billig

Kenny Stamatopoulos har samboer fra Tromsø og 36-åringen har ved flere ganger vært klar på at han gjerne avslutter karrieren i TIL.

Han har kontrakt med AIK i to år til, men iTromsø kjenner til at AIK vil kreve svært lite for å la sin aldrende reservekeeper flytte på seg på dette stadiet i karrieren.

Stamatopoulos har ikke besvart iTromsøs henvendelser i dag.