I La Liga er spillerpresentasjoner noe helt eget. Da Neymar ble presentert på Camp Nou, møtte tusenvis av katalanere opp. Foto: NTB SCANPIX
Joao Moutinho og James Rodriguez måtte dele på oppmerksomheten da de ble presentert samtidig. Foto: NTB SCANPIX
Fernandinho skal styrke City-midtbanen. Foto: NTB SCANPIX
Mario Götze begrunnet den kontroversielle overgangen til Bayern München med et ønske om å spille under Pep Guardiola. Foto: NTB SCANPIX
Isco er den siste storsigneringen pengemannen i Real Madrid, Florentino Perez, har servert supporterne. Foto: NTB SCANPIX
Henrikh Mkhitarjan blir et artig bekjentskap for Bundesliga-følgere. Foto: NTB SCANPIX
André Schürrle utmerket seg i Bayer Leverkusen. Foto: NTB SCANPIX
Endelig har Manchester City fått en vingspiller i europeisk toppklasse, i form av Jesus Navas. Foto: NTB SCANPIX

Nyrike klubber som Paris Saint-Germain og Monaco har for alvor kastet seg inn i kampen om å signere de aller heteste spillerne på overgangsmarkedet denne sommeren. Det er noe av grunnen til at man allerede har fått mange store og viktige overganger i Fotball-Europa, selv med over en og en halv måned igjen av overgangsvinduet.

Se bilder av spillerne i bildegalleriet øverst.

Her er de ti dyreste kjøpene så langt denne sommeren:

1. Radamel Falcao — Fra Atletico Madrid - Til Monaco - 485 millioner kroner

Den colombianske spissen har bøttet inn mål siden han ankom Europa fra den argentinske storheten River Plate i 2009. I Porto ble det 41 seriemål på 50 kamper. I Atletico Madrid ble det 52 mål på 67 kamper. Neste sesong blir det forsvarerne i Ligue 1 som vil ligge våken om nettene å tenke på Falcaos duellstyrke.

2. Neymar - Fra Santos - Til Barcelona - 457 millioner kroner

Ble spådd som «The next big thing» i brasiliansk fotball like etter at han debuterte for Santos som 17-åring i 2009. Skaper mye med sin eksplosive hurtighet og sine ekstravante finter. Viste sin kvalitet under sommerens Prøve-VM, der han skjøt Brasil til gull. Vil danne en fryktinngytende duo med Lionel Messi i Barcelona neste sesong.

3. James Rodríguez - Fra Porto - Til Monaco - 361 millioner kroner

I en alder av 21 år har han allerede rukket å spille 65 seriekamper for Porto. Kan spille i de fleste offensive roller. Er kanskje aller mest kjent for sine pasningsferdigheter, som blant annet landsmann Radamel Falcao kan nyte godt av i Monaco fremover.

4. Fernandinho - Fra Shaktar Donetsk - Til Manchester City - 320 millioner kroner

Den beste av Shaktars mange brasilianere. Har spilt i den ukrainske serien siden 2005. Kjent som en midtbanespiller som gir solide bidrag både offensivt og defensivt. Vil trolig bli foretrukket som Yaya Toures makker på Citys midtbane kommende sesong.

5. Mario Götze - Fra Borussia Dortmund - Til Bayern München - 297 millioner kroner

Tysk fotballs nye vidunderbarn. Var en av Borussia Dortmunds energiske og ballsikre spillestill. Dermed var det et stort sjokk da det ble klart at han melder overgang til rivalene Bayern München. Har spilt mye på høyrekanten i Dortmund, men passer vel så bra sentralt, med sitt overblikk og sin pasningsfot.

LES OGSÅ: Fransk fotballs milliardkrig

6. Isco - Fra Malaga - Til Real Madrid - 242 millioner kroner

Mange mener Isco var turneringens store spiller i U21-EM i Israel. Har blitt sammenlignet med Zinedine Zidane. Ikke den raskeste, men elegant som få med ballen i beina. I 2012 ble han kåret til Europas beste spiller under 21 år av de europeiske sportsavisene.

7. Henrikh Mkhitarjan - Fra Shaktar Donetsk - Til Borussia Dortmund - 219 millioner kroner

Hentet inn for å erstatte Mario Götze i Borussia Dortmund. En komplett angrepspiller som kan skape problemer for ethvert forsvar med sin bevegelse. Toppscorer i den ukrainske serien denne sesongen med 25 mål.

8. Joao Moutinho - Fra Porto - Til Monaco - 201 millioner kroner

Tottenham var kun minutter unna å signer Moutinho i August 2012, men rakk ikke å sende gjennom papirene før overgangsvinduet stenger. Det kan hardtsatsende Monaco være glade for. En pasningssikker midtbanespiller, som ikke er redd for å få grønske på shortsen.

9. André Schürrle - Fra Bayer Leverkusen - Til Chelsea - 178 millioner kroner

Tysk landslagsspiller som både kan spille midtspiss og ving. Utmerket kontringspiller, og vil dermed trolig passe perfekt inn i Jose Mourinhos Chelsea.

10. Jesús Navas - Fra Sevilla - Til Manchester City - 150 millioner kroner

På grunn av problemer med hjemmelengsel så det ut som at den spanske vingen skulle bli i Sevilla ut karrieren. Nå har imidlertid Navas lagt det problemet bak seg, og har valgt å fortsette karrieren i England. På grunn av hurtigheten, blir han ofte brukt på det spanske landslaget når bakromstrussel trengs.

Overgangsummene er hentet fra nettsiden Transfermarkt.co.uk, og er ikke bekreftet av klubbene.

Flere dyre kjøp venter

Før august er over vil det trolig krype inn flere store navn på denne topp ti-listen. Uruguayaneren Edinson Cavani skal kun være detaljer unna en overgang til PSG. Går det i orden vil trolig Serie A-toppscoreren henvise Falcao til andreplassen.

Luis Suarez har uttalt at han ønsker seg vekk fra Liverpool, men blir likevel neppe billig.

Ifølge spanske medier skal Thiago Silva være enig med Barcelona om personlige betingelser. Det gjenstår imidlertid å se om PSG er villige til å gli slipp på brasilianeren, som kanskje er verdens beste stopper.

Manchester Uniteds jakt på Barcelonas Thiago Alcantara har også fylt opp metervis av spalteplass både i Spania og England.

Gareth Bale har potensiale til å bli verdens dyreste spiller noensinne, men for øyeblikket ser det ut som om waliseren tar et nytt år i Tottenham.