SARPSBORG (aftenposten.no): Noen få hundre meter var Oscar Landa fremdeles en vinnerkandidat. Så sa det bare «svusj» da Kristoff og feltet suste forbi.

— Jeg er en vinnerskalle, så det var veldig bittert at det ikke holdt helt inn, sa 21-åringen fra Stavanger som sykler for Coop- Øster Hus.

Han var i brudd hele dagen sammen med bla. råsterke Vegard Stake Laengen (Team Joker).

— Slik er sykkelsporten. Det var både vanvittig hardt og samtidig veldig kjekt å være med på å prege rittet slik. I starten av bruddet var jeg helt sikker på at vi ville bli hentet, Katjusja og Orica er vanvittig sterke, og de ville ha en spurt. Men på den siste runden begynte jeg å tro på at det faktisk skulle gå. Jeg visste ikke helt hvor langt feltet var bak, for jeg fikk ingen sekundering. Uansett var dette jeg nor jeg gjerne vil gjøre igjen.

Egentlig skulle ikke Landa være med i Tour of Norway.

— Jeg har akkurat syklet Tour de Berlin og skulle Tour des Fjords i neste uke, men på grunn av at to på laget ble syke måtte jeg stille. Jeg rakk å være hjemme i Stavanger en dag før jeg dro hit.

- Er det greit å bli slått av Kristoff siden du trener mye med ham?

  • I dag er det ikke greit å bli slått av noen. Men han er en kamerat av meg, og det er kjempekjekt at han vinner, sa Oscar Landa som kom inn som nummer 35. Alexander Kristoff var ikke veldig overrasket over at Landa syklet så sterkt.

  • Han er en treningskamerat, så jeg vet at han er sterk, sa Kristoff.