Premier League-sirkuset er i gang, og på knapt tre måneder har det skjedd store omveltninger i de største klubbene. Åpningsrunden i verdens største liga var fortryllende sett med skandinaviske øyne. Zlatan-goal og brassescoring av nordmannen Adama Diomande var sentrale i helgens seriestart.

Etter en minneverdig serieåpning er det noen momenter vi kommer til å huske bedre enn andre. Det som sitter igjen aller mest er kanskje den elleville syvmålsthrilleren mellom Arsenal og Liverpool som endte 3-4 på Emirates Stadium.

Diomande-perle

The Gunners gikk opp i føringen med Theo Walcott-scoring etter samme mann misset straffe kun minutter tidligere. Men så våknet gjestene etter en Coutinho-perle limt i krysset på frispark like før pause. Jurgen Klopps menn ga seg ikke før det sto hele 4-1 til laget hans. Selv ikke en sluttspurt fra hjemmelaget kunne forhindre London-lagets tredje tap på fire seriestarter de siste årene.

Dio forside.jpg

— Vi var ikke fysisk klare for kampen mot Liverpool, sa Arsenal-manager Arsene Wenger til britiske Daily Mail etter kampslutt.Den første kampen i årets utgave av Premier League bydde også på overraskelser. Nyopprykkede Hull spilte mot regjerende seriemester Leicester på eget gress. Og det som skulle være en grei nok oppgave for Vardy & co, ble mer enn nok for The Foxes. Hull vant 2-1 etter at nordmannen Adama Diomande banket inn Premier League 2016/17s første mål på en brassescoring etter corner. Ikke drømmestarten Claudio Ranieri så for seg.

José Mourinho nyter en god start som manager for Manchester United. Etter 2-1-seieren mot Leicester i Community Shield i første tellende kamp for portugiseren, beseiret de Bournemouth 3-1 på fremmed gress søndag. Og gjett hvem som satte inn 3-0-målet for de røde djevlene? Selvfølgelig Zlatan Ibrahimovic!

- Laget spilte bra, var Zlatans kommentar etter kampen.

Joe Hart vraket

Pep Guardiola er kjent som en manager som ikke er redd for å betvile vedtatte sannheter. Det ryktet fikk han på seg allerede i Barcelona da han rensket ut både Ronaldinho, Deco og Samuel Eto’o på kort tid i klubben, og nå har han kanskje begynt det samme i Manchester City.

Joe Hart måtte finne seg i en plass på benken da Manchester City serieåpnet hjemme mot Sunderland. Foto: Lee Smith, Reuters

Trenerlegenden vraket nemlig lagets og landslagets nummer én, Joe Hart, til serieåpningen mot Sunderland lørdag. Nå spekuleres det i om briten som har tre år igjen av kontrakten sin er på vei bort fra Etihad Stadium.Tottenham startet Premier League med uavgjort borte mot Everton. Klubben som gjorde sin beste sesong på årevis i fjor måtte se seg slått på målstreken av erkerival Arsenal i siste serierunde etter det grufulle 1-5-tapet for Newcastle. Etter en middelmådig prestasjon mot Everton er flere fans og eksperter bekymret over formen til Harry Kane og Delle Alli.

Spurs-manager Mauricio Pochettino sier til Daily Mail at England-spissen trenger tid for å komme i form.