I går spilte et TUIL-lag som har hatt tilsynelatende stø kurs mot 1.-divisjon i fotball hjemmekamp mot Skeid.

0-2-tapet for Oslo-lagetgjør opprykkskampen mer åpen. Samtidig var lite på tribunene som minnet om et lag som potensielt kan møte lag som Start og Aalesund til seriekamp neste år.

— Litt skuffende

Det offisielle tilskuertallet i går var 210, men bildene tyder på at antall reelle tilskuere var lavere.

-Ja, litt skuffende er det, at det ikke er større interesse. Samtidig er det nok også litt ferieavvikling fortsatt, kommenterer daglig leder Roger Ness.

Han poengterer også at "TUIL-familien" hadde fem lag i Alta på fotballturnering.

— Når det er såpass få i utgangspunktet, så vises det veldig godt at de er borte, sier Ness.

SOLSIDEN: På solskinnsdager i Tromsdalen trekker ofte tilskuere over til solsiden i nord. Så også i går, men ikke mer enn cirka 50. Ytterst til høyre ser man forøvrig fire lydhøre Skeid-supportere på bortetribunen. Foto: Lars Eidissen

Leder for TUIL-supporterklubben "Tindfotingan", Audun Bakkevoll, peker umiddelbart på en helt annen faktor.— Det er éne og alene Premier League-starten som sørget for det. Kampen kolliderte delvis med både Liverpool og Manchester Uniteds kamper, og det var rett og slett det som gjorde det, konkluderer Bakkevoll.

Han prioriterte selv bort TUIL-kampen i går, og i stedet for å se årets første tap, fikk han se en kjempestart for sitt engelske favorittlag.

— Det er ikke ofte jeg prioriterer Liverpool (vant 4-3 mot Arsenal, journ.anm.)foran TUIL, men da det var første kamp for sesongen, så ble det slik, sier supporterlederen.

Ulike kamptidspunkt

Både Ness og Bakkevoll peker på de ulike kamptidspunktene i 2.-divisjon som en faktor som påvirker tilskuertallene negativt.

Ness trekker frem "lokaloppgjørene" mot Senja, Finnsnes og Alta med mellom 400 og 600 tilskuere som oppløftende.

Utover det virker det som TUIL-menigheten ikke kan vente på et opprykk.

— Jeg tror de lave tilskuertallene er et resultat av et par år på rad i 2.-divisjon. For vår egen del (Tindfotingan) har det vært et generasjonsskifte som ikke har funket som det skulle. Men for folk flest er det noket par år på rappen i 2.-divisjon som har gjort et utslag, sier Audun Bakkevoll.

Det er likevel ikke i nærheten av noen budsjettsprekk for TUIL når det kommer til billettinntekter i år.

— Budsjetteter veldig lavt, og er nådd i massevis i bøtter og spann med cupkampen mot TIL.Vi budsjetterer helt nøkternt, med én cupkamp mot etet lag fra 2.-divisjon. Budsjettene har vi inne med gode marginer med tilskuere, sier Roger Ness.