Aalesund — Molde 2-2

Molde styrte lenge mot seier, men Leke James ville det annerledes. To mål i 2. omgang sikret uavgjort i nabooppgjøret som var vårens siste treningskamp for begge lag..

For Molde endte kampen med et nytt skademareritt. Mushaga Bakenga var hentet inn som erstatter for Fredrik Gulbrandsen, men bare etter 10 minutter hinket Bakenga av banen i debuten. Han forlot Color Line stadion på krykker etter en smell han fikk i foten.

Jevn 1. omgang

Molde styrte 1. omgang fra start. Sander Svendsen, som kom inn ellerede etter 10 minutter for en skadd Bakenga, dro seg fri etter 18 minutter. Skuddet gikk imidlertid utenfor.

VONDT: Mushaga Bakenga hadde tydelige smerter. Foto: Erik Birkeland

Omgangens eneste scoring kom etter flott MFK-spill. Ballen gikk raskt innom mange spillere før høyreback Ruben Gabrielsen la presist inn foran mål. Keeper Andreas Lie bommet, og Ola Kamara satte inn 1-0 fra kort hold. Da viste klokka 20 minutter.Molde styrte kampen i denne perioden, men mot slutten av 1. omgang kom Aalesund sterkere.

Den største muligheten hadde Leke James etter 26 minutter. Han kom plutselig aleine med keeper Ethan Horvath, men den duellen vant Moldes amerikanske keeper. 10 minutter seinere var Molde-forsvaret igjen litt bortreist. Mos Abdellaoue og Leke Lames kom 2 mot 1 mot midtstoppervikar Daniel Berg Hestad. Moldeveteranen klarte på flott vis å få klarert til corner.

God Svendsen

Sander Svendsen farlig frampå flere ganger i starten av 2. omgang. Først kom han nesten aleine gjennom, men en Aalesundspiller fikk beinet ballen til corner. Like etter ble han flott frispilt av Fredrik Semb Berge, men han ble lagt i bakken med gult kort som resultat for Aalesund.

Frisparket ble skrudd hardt inn av Etzaz Hussain, og Sander Svendsen fikk flikket ballen videre. Keeper Andreas Lie reddet med et tigersprang. Lie måtte i aksjon også noen minutter etter da Hussain fyrte av fra 20 meter. Også denne gangen klarte 2. keeperen til hjemmelaget seg bra.

Brasiliansk magi

Molde styrte fullstendig etter pausen, og 2-0 kom etter 56 minutter. Et innlegg fra venstre ble dårlig klarert av AaFK-forsvaret, og Agnaldo var våken. På hel volley banket brasilianeren ballen i krysset fra 10 meters hold. Like vakkert som målet han hadde mot Hødd i forrige treningskamp!

Molde og Aalesund spilte uavgjort mandag. Foto: Erik Birkeland

Mot spillets gang reduserte Aalesund etter minutter. Barrantes satte i gang angrepet, Mos la lavt og presist inn foran mål, og der var Leke James den sterkeste. Han satte ballen i mål fra kort hold forbi en sjanseløs Ethan Horvath.Ålesund kom mer med etter scoringen. Både Leke James og Oddbjørn Lie kom til brukbare sjanser, men begge skjøt utenfor.

2-2 kom etter minutter. Like etter at Daniel Berg Hestad måtte gi seg etter en smell i nakken, hadde ikke Molde rukket å omorganisere seg i forsvaret. Barrantes kom gjennom på venstresiden, og innlegget traff Leke James som scoret sitt andre for dagen.

40-meters lobb

Samme Barrantes kunne raskt ha blitt matchvinner 12 minutter før slutt. Han så at Ethan Horvath sto langt ute på banen og sendte i vei et skudd fra 40 meter. Ballen gikk i tverrliggeren bak en sjanseløs keeper.

For Molde var Sander Svendsen nærmest med et skudd like før slutt.

Flere mål ble det imidlertid ikke, og lokalderbyet endte uavgjort.

Manglet landslagsspillerne

Molde stilte uten alle landslagsspillerne, og forsvarsrekka var en samling spillere på relativt ukjente plasser. Likevel dominerte Molde store deler av kampen. Laget burde ha styrt kampen inn til seier, men utover omgangen kom Aalesund sterkere og utlignet etter hvert fortjent foran 1300 tilskuere.

Nå er det slutt på treningskampene. Aalesund møter Rosenborg i 1. serierunde 2. påskedag, mens Molde tar imot Odd dagen etter.