MOLDE (Rbnett): Molde møter Aalesund på Color Line mandag i siste test før seriestart. Der blir det endelig debut for MFKs siste tilvekst Mushaga Bakenga (22).

-Ja, han skal vi ha utpå mot Aalesund. Det ser lovende ut, og jeg regner med at han er klar til mandag, sier Tor Ole Skullerud.

Bakenga har slitt med smerter i et kne etter en smell han pådro seg like før overgangen fra Eintracht Braunschweig.

-Han har brukt litt tid på å komme i gang, men har seg frisk og fin ut på trening de siste dagene. Vi har hentet «Mush» fordi vi har kjempetru på ham, men vi skal ikke ha for høye forventninger de første kampene. Han har spilt lite det siste halvåret, påpeker Skullerud.

Han skal selv være tv-ekspert i studio i Oslo når Norge spiller EM-kvalifiseringskamp borte mot Kroatia lørdag, med fire Molde-spillere i troppen.

-Jeg regner med at Vegard (Forren) og Ørjan (Nyland) spiller fra start. Så får vi se om Martin (Linnes) og Harmeet (Singh) skal bidra. Jeg er generelt positiv til at de er ute og spiller internasjonale kamper. Det kan ikke være noe annet enn bra for MFK, selv om det ikke alltid passer like godt inn i våre egne forberedelser. De som spiller mye mot Kroatia er uaktuelle på laget mot Aalesund, sier treneren om de fire som kommer tilbake til Norge søndag kveld.

Det betyr at Forren og Nyland garantert ikke spiller generalprøven. Det samme gjelder for Joona Toivio dersom han spiller for Finland mot Nord-Irland søndag. I tillegg er Mohamed Elyounoussi på samling med U21-landslaget i Spania fram til onsdag.

Moldes Ruben Gabrielsen hentes inn som erstatter for Steffen Hagen i Norges tropp mot Kroatia.