STORD — NEST-SOTRA 0-2

Sist høst måtte den tidligere Leeds-proffen fratre sin stilling som trener i Nest-Sotra. Da Alexander Straus ble David Nielsens høyre hånd i Strømsgodset var det naturlig at nettopp Tommy Knarvik skulle ta over hovedtrenerrollen, siden både han og Straus var blitt ansatt på heltid i klubben samme vår.

Men den tidligere Leeds-proffen vant aldri spillergruppens tillit, og så til slutt ingen annen utvei enn å forlate Sotra. Det Knarvik sto for som trener kræsjet rett og slett med oppfatningene til spillerne han skulle trene. Da var det over og ut.

- Å sutre blir feil

Onsdag kveld kunne 35-åringen sørget for et «takk for sist» ved å sende sotrastrilene ut av cupen – med seg selv som Stord-trener. Men oppgaven ble for tøff, selv om unge stordabuer sprang som gale og ga jernet i enhver duell.

— Jeg kan ikke forlange mer. Det er tross alt to divisjoner mellom Stord og Nest-Sotra. Vi spilte de siste 40 minuttene med én mann mindre, uten å slippe inn mål. All kredit til guttene, oppsummerer Knarvik.

Om tiden i Nest-Sotra vil ikke den tidligere fotballnomaden si så mye.

— Jeg kjente noe innvendig da vi trakk min forrige arbeidsgiver i 1. NM-runde. Det skal innrømmes. Men jeg vil ikke gå noe mer inn på det som skjedde i fjor. Å stå her og sutre blir helt feil. Nå er Stord klubben min, her ønsker jeg å bygge opp en slagkraftig klubb gjennom struktur og seriøsitet fra A til Å.

- Hvor høyt sikter du som trener?

— Høyt. Som spiller hadde jeg ambisjoner om å nå langt. Det samme gjelder i rollen som trener. Toppfotball er mitt mål.

Næss scoret to

Mål ble det to av på kunstgresset ved Stord stadion. Begge satt inn av Simen Næss. Det første på en perle av et frispark, det andre et straffespark.

Simen Næss sendte Nest-Sotra videre i cupen. Foto: Helge Skodvin, arkivfoto

— Vi har hatt en tung start på sesongen. Derfor skulle vi bare vinne på Stord – og unngå baklengsmål. Jeg synes vi sto frem profesjonelt i dette oppgjøret. Ingen undervurdering, full innsats.Næss har spilt for Nest-Sotra de fem-seks siste årene, og var en del av "spilleropprøret" i august i fjor.

— Tommy Knarvik er ikke mer krevende enn andre trenere. La det være sagt. Greien i fjor var heller at vi trengte forandring. Vi hadde mer tro på Ruben Hetlevik og Steffen Landro. Og med de to på trenerbenken klarte vi å holde plassen i 1. divisjon etter en tung høst. Et rett valg, mener onsdagens cuphelt.

Stord – Nest Sotra 0-2 (0-1)

1. runde NM, Stord stadion

Mål: 0-1 Simen Næss (29.), 0-2 Næss (49.)

Gule kort: Vladimir Balat og Fredrik Heimro, Stord. Bjarte Haugsdal, Nest-Sotra

Rødt kort: Sindre Innvær (49.), Stord

Dommer: Jan Morten Tennøy, Nore Nest IL

Tilskuere: 225