Begge de norske jentene startet strålende på liggende skyting under fellesstarten i Pokljuka. Begge skjøt fullt på den første skytingen, og på den andre liggende skytingen leverte Hilde Fenne en serie av de sjeldne. Blinkene datt ned i så stort tempo at man nesten skulle tro at jenta fra Voss hadde byttet ut børsa med et maskingevær. Fenne, som ble nummer åtte på gårsdagens jaktstart, gikk ut med god luke til de andre som skjøt fulgt. Først i den gruppa var Tiril Eckhoff.

12. PLASS: Tirl Eckhoff ble beste norske på 12. plass i fellesstarten Foto: Christine Olsson/TT / NTB scanpix

I sporet økte Fenne ledelsen til den tredje skytingen. Men der sa det stopp. Både for Fenne og Eckhoff. Der ble det henholdsvis tre og to bom på de norske jente, som raste nedover i feltet og var ikke i nærheten når seieren skulle avgjøres på siste skyting. Mange av våre lesere har fått med seg disse:

Der var finske Kaisa Mäkäräinen sterkest. Hun skjøt fullt og stakk ut i ledelsen noen sekunder foran tsjekkiske Gabriella Soukalova. Og på den siste runden økte den finske jenta ledelsen og holdt unna til mål. Soukalova ble nummer to og russiske Olga Podtsjufarova ble nummer tre.

Eckhoff og Fenne endte til slutt på 12.— og 16.-plass.

Hør siste episode av Aftenpodden Sport.

Hør og abonnér via Itunes på telefonen din her , via desktop her , eller lytt med ett klikk her: