Skiskytterkongen gjennomførte nok et kjempeløp på sprinten i Pokljuka i Slovenia. Bjørndalen skjøt fullt på stående og liggende skyting og gikk inn til en fin-fin ledelse med startnummer 14. Veteranen gikk også fort i sporet – og i mål var han 25,6 sekunder foran verdenscupleder Martin Fourcade, som hadde én bom.

– Det var et kanonløp, veldig bra. Jeg gjorde akkurat det jeg hadde planlagt. Det var krevende på standplass, og jeg brukte litt tid på å skyte. Men jeg måtte få ned blinkene, ellers hadde det vært sjanseløst, sier Bjørndalen til NRK.

Tysker med "Schemppeløp"

På senere startnummer kom riktignok tyske Simon Schempp. Også han skjøt fullt hus, og i sporet var han overlegen. Tyskeren passerte målstreken 15,1 sekunder foran Ole Einar Bjørndalen. NRKs ekspertkommentator Ola Lunde mente at Schempp dro fordel av å gå ut med senere startnummer.

– Jeg er ganske sikker på at forholdene har blitt bedre utover løpet, sa Ola Lunde underveis i NRKs sending.

Bjørndalens kanonløp holdt til en sterk andreplass — sesongens tredje pallplass.

De andre norske klarte ikke følge opp Bjørndalens superløp. Tarjei Bø ble nest beste norske, mens Emil Hegle Svendsen havnet et par plasser lenger ned på resultatlisten.

– Jeg mangler den siste piffen i sporet. Jeg hadde håpet å gå fortere, men sånn er det ikke, dessverre. Jeg håper det blir bedre utover sesongen, sier Emil Hegle Svendsen til NRK.

Mange av våre lesere har lest disse to sakene i dag:

Hør siste episode av Aftenpodden Sport, hvor panelet forklarer hvorfor Jose Mourinho har feilet i Chelsea denne høsten: