De veier sine ord. Det virker nesten som det er av frykt for at skaden igjen skal slå seg opp. De våger ikke å tro, og tør ikke slå fast.

Men her er faktum: Vadim Demidov trener tilnærmet som normalt med Brann-laget. Han er i mer enn akseptabel fysisk form og får mindre smerter for hver uke som går. Antagelsene om at mannen som i alle fall er gasjert som en stjerne neppe rekker seriestarten kan bli gjort til skamme.

Men igjen — nøkkelordet er «kan».

— Jeg vil ikke slå fast noe, jeg må ta lærdom av tidligere forhåpninger. Men jeg er vel på 90 prosent akkurat nå. Jeg er med på det meste, men fortsatt i kontrollert form, sier Demidov.

- Så om alt går etter planen, når er du da disponibel for treneren?

— Når jeg føler meg bra. Det er tidlig ennå. Jeg får fortsatt reaksjoner etter jeg har trent, dessuten må jeg få opp frekvensen i beina.

- Kan du rekke seriestart?

— Vanskelig å si. Når jeg er tilbake, er jeg tilbake. Jeg vil ikke sette en frist. Når jeg føler meg 100 prosent, skal jeg være den første til å si fra.

Rikard Norling er minst like tilbakeholden. Men treneren liker det han ser på treningsfeltet. Ikke bare at Demidov beveger seg som normalt, men også at han er god.

— Jeg er forsiktig optimist, åpner Norling

- Men det er en endring, tidligere har du bare vært forsiktig?

— Det er helt rett. Han ser bedre ut på mange forskjellige måter. Så holder vi våre fingre krysset. Jeg vil ikke og våger ikke si noe mer. Han er nesten i full trening, det er ikke mye som mangler.

- Og om det går etter planen, når er han da klar for kamp?

— Det vi kan si er at han har jobbet imponerende hardt og målrettet for å komme i det slaget han er i nå.