— Det er kanskje den løsningen som ser best ut nå, sier Steffen Stegavik til adressa.no om en mulig retur til gamleklubben Elverum.

Etter at han og Camilla Herrem ble fristilt fra kontraktene sine med rumenske Baia Mare har Stegavik jaktet på en ny klubb der han kan være fulltidsproff.

Herrem ble relativt raskt enig med danske Team Tvis Holstebro, og også Stegavik har i lengre tid vært i dialog med en dansk klubb.

— Men de har aldri gitt meg noe konkret. Jeg kan ikke vente til august med at de skal få orden på kaoset sitt og gi meg et tilbud. Den sjansen kan jeg ikke ta, sier han til adressa.no.

Det var Østlendingen som først omtalte Stegaviks mulige retur til klubben han hadde stor suksess med i en årrekke før han gikk til den daværende førstedivisjonsklubben Kolstad i 2013.

Elverum har ikke penger

— Om jeg først velger å bo borte fra Camilla er dette det tryggeste for meg sportslig. Her vet jeg hva jeg har og hva jeg får, i motsetning til om jeg skulle gått til en klubb i Øst-Europa. Det er ikke så langt fra Elverum til Danmark, og jeg hadde ikke tatt denne muligheten her om jeg ikke hadde sett en god mulighet for et gruppespill i en europacup denne sesongen. Klarer vi ikke det har jeg gjort noe dumt sportslig sett, kan man si, forteller Stegavik.

Men Elverum har ikke penger, og det må en aldri så liten kronerulling til for å sikre seg Stegaviks tjenester.

Klubben skal ut i mesterligakvalik i begynnelsen av september, og playmakeren har en klar ambisjon om å få spilt mot solid internasjonal motstand allerede i høst.

— Jeg vil spille håndball på heltid. Kommer vi til Mesterligaen venter ti kamper i gruppespillet, og da blir det kamper søndag-onsdag hele tiden. Da blir det for tøft å jobbe ved siden av. Jeg har et mål for sesongen, og da er det viktig at vi kommer til Mesterligaen, sier han.

- Landslaget frister

Mesterligaspill er ikke nødvendigvis et mål i seg selv, men en nødvendighet for å nå et annet mål.

Det kan handle om å vise seg frem for bedre klubber, men også om å spille seg inn på landslaget.

Det norske herrelandslaget har kvalifisert seg for EM i Polen i januar. 31 år gamle Stegavik har 42 A-landskamper, men ingen siden juni 2011. - Frister det med mesterskapsspill for Norge i januar?

— Om jeg er god nok, ja. Om jeg har vært så bra at jeg fortjener det. Jeg sier aldri nei til landslagsspill, sier Stegavik.

Det hører til sjeldenhetene at spillere som kun spiller i hjemlig liga får en sjanse på landslaget – i hvert fall om man ikke regnes som et stort talent for fremtiden. Derfor må Stegavik vise seg frem for landslagssjef Christian Berge.

Tror på løsning

Først skal han trene med Elverum denne uken mens klubben forsøker å ordnet med finansieringen av Stegaviks lønn.

— Hvor stor er sjansen for at du blir Elverum-spiller?

— Jeg er her, og det tilsier at sjansen bør være over 50 prosent. Jeg blir litt overrasket om det ikke går i orden, men du vet aldri. Det er ikke jeg eller klubben som bestemmer, og vi må bare vente og se.

- Det er ikke aktuelt for deg å ikke være fulltidsproff?

— Nei. Da kan jeg avvente litt mer, og det har jeg sagt til dem, sier trønderen.