Denis Selimovic er blant spillerne AaFK har ønsket å selge. Det blir neppe aktuelt etter at Søren Åkeby har sett hva som bor i sloveneren.

Han kom til AaFK i februar i fjor, men klarte aldri å overbevise Per Joar Hansen om at han holdt nivået i eliteserien. Sloveneren fikk knapt en sjanse til å vise seg fram, og kom etterhvert i en så vanskelig situasjon i AaFK at han trente med Raufoss med tanke på utleie.

Det ble ikke noe av, men etter sesongslutt har Selimovic vært på lista AaFK har åpnet for å selge for å få plass til andre navn.

Nå har AaFK to treningsuker bak seg med Søren Åkeby som sjef, og Selimovic har stort sett vært blant de beste spillerne på samtlige fotballøkter. AaFK trener langt mer kontinentalt i spilløktene i fjor med større bane og flere spillere på banen, gjerne med begrenset antall touch på ballen. Det ser ut til å kle Selimovic godt. Også fysisk ligger han langt framme.

Kjempegod

Dette har Søren Åkeby også sett.

— Vi diskuterer jo alle spillere og hvordan de presterte i fjor og slikt. Men jeg kan ikke bare høre på alle som har sine oppfatninger om ting. Jeg synes det er bedre at spillerne får vise seg fram for meg, sier Åkeby.

Og etterlater ingen tvil om at Selimovic har imponert ham.

— Denis har grepet sjansen. Han har gjort det kjempebra så langt. Han vil være med og er seriøs. Nå trener han fantastisk bra og er veldig god med ballen. Han er hurtig og har alle kvaliteter. Det var vel derfor han ble hentet til AaFK også, men han fikk ikke vise det i tilstrekkelig grad i fjor, sier Åkeby.

Gir ikke opp

Selimovic er enig med Åkeby i vurderingen.

— Jeg gikk mye skadd i fjor. Da ville ikke treneren bruke meg. Jeg fikk ikke en sjanse og vi kjempet også om å klare oss i eliteserien. Men jeg mener jo også at jeg var god på trening, i alle fall fra juni av. Jeg gjorde det bra, men så ikke at jeg fikk mer tillit. Den harde jobbinga mi ga ingen resultat, og det sliter på hodet og motivasjonen, sier han.

Nå er motivasjonen på topp. Og det viser han på banen.

— I år er jeg i mye bedre form. Jeg har ingen skader og satser på en langt bedre treningsperiode før sesongstart.

- Har du trent mye siden sesongslutt?

— Jeg har ikke trent så veldig mye i pausen. Det viktigste er at jeg er frisk og at jeg er mentalt klar til å prestere. Vi har en ny trener og det gir ny motivasjon.

Selimovic føler at fjoråret gikk på stoltheten løs, og mener han har noe å bevise.

— Jeg er ikke typen som gir opp og vil selvsagt bli her for å kjempe om en plass på laget. Jeg har nettopp kommet til Ålesund og det er helt uaktuelt for meg å be om å få dra. Dette handler ikke om penger eller slike ting. Jeg kunne funnet en ny klubb i Slovenia på dagen og dratt dit. Men jeg vil bevise at jeg er en god spiller før jeg drar noe sted.