VARDEN AMFI (bt.no): Igjen havnet Brann under mot motstand fra lavere divisjoner i cupen, men igjen snudde Brann kampen og tok seg videre. Etter en solid andre omgang var det til slutt aldri noen tvil: Brann er klare for 4. runde i cupen.

Men den store snakkisen etter cupkampen på Varden, vil nok være Erik Huseklepp. Etter 205 dager scoret spissen endelig igjen, da han på overtid satte et straffespark sikkert i mål.

Det tok lang tid før de flere tusen tilskuerne på Varden fikk se noe som var verdt å reise seg fra setene for. 33 minutter for å være presis. Branns Amin Askar fikk stå helt alene i feltet og legge ned et innlegg. I avslutningsøyeblikket var ikke Askar like kald, og skuddet gikk utenfor.

Like etterpå var det Erik Huseklepp som fikk stå umarkert i Fyllingsdalens sekstenmeter. Innlegget fra Andreas Vindheim var presist, men Huseklepp klarte ikke å styre ballen i mål med de lyse lokkene.

PÅ SCORINGSLISTEN IGJEN: Det lyktes for Erik Huseklepp mot Fyllingsdalen. Foto: Paul Sigve Amundsen

Der Brann sviktet foran mål, var Fyllingsdalen dødelig effektive. På sin første sjanse etter 40 minutter var det nemlig de lillakledde som tok ledelsen. Etter fint kombinasjonssill langs venstrekanten, endte ballen i beina til Eirik Kampenes. Inne i feltet fikk han god tid til å se at Piotr Leciejewskis høyre hjørne var ledig, og spissen plasserte ballen utagbart bak den polske keeperen.Dermed ledet hjemmelaget 1-0 til pause.

Brann svarte tidlig

Den ledelsen skulle ikke holde seg lenge. For åtte minutter inn i den andre omgangen svarte storebror fra Stadion. Fyllingsdalen fikk ikke klarert Branns corner lenger enn til Amin Askar som sto i returrommet. Brann-vingen lot ikke sjansen gå fra seg, og banket ballen i nettet.

En kjapp Brann-scoring slo ikke luften ut av Fyllingsdalen, snarere tvert i mot. Olafur Bjarnasons lag tok over kontrollen i kampen, og skapte flere farligheter. Den aller største kom i det 64. spilleminuttet, da Christoffer Hafsås snurret rundt med Branns forsvarere inne i feltet og bredsidet ballen i tverrliggeren.

Håpet som ble tent på Varden, ble slukket av Jakob Orlov syv minutter senere. Da Fredrik Haugen bommet alene med keeper, var svensken oppmerksom på returen og satte inn Branns ledermål.

Etterlengtet Huseklepp-scoring

Selv om Fyllingsdalen presset på for en utligning, var det Brann som var nærmest en scoring i sluttminuttene. Fem minutter før full tid fikk Erik Huseklepp sjansen, men som så mange ganger før denne sesongen, klarte han ikke å overliste keeper.

Men helt på tampen fikk Huseklepp endelig uttelling. Kasper Skaanes ble felt og dommeren pekte på straffemerket. Erik Huseklepp gikk frem og satte straffesparket sikkert i mål. Hans aller første for sesongen.

Brann tok seg videre til 4. runde, uten å bruke for mye krefter.