MOLDE (RBnett.no): Ole Gunnar Solskjærs nærmeste medarbeider i MFK og Cardiff er tilbake i Eide der han bor sammen med Henriette og parets datter Bella (8 måneder). Og han er tilbake på restauranten Rød i Molde, der han møtte sin utkårede for første gang.

– Jeg bodde jo der oppe, sier Dempsey mens han peker ut vinduet på Rød og opp på leiligheten i 2. etasje i Storgata.

– Da vi kom tilbake fra den første treningsleiren med Molde i Spania i mars 2011, gikk jeg hit og tok en øl med Richard (Hartis). Der satt hun. Siden har vi vært sammen, sier han og gliser.

Rett hjem

Kjæresten var også sammen med Dempsey i Wales torsdag 18. september, da han fikk den tunge beskjeden om at eventyret var over.

– Jeg pakket klærne mine med en gang. Så satte vi oss på en buss til Heathrow. Neste dag var vi hjemme i huset vårt på Eide. Jeg så ingen grunn til å bli i Wales og torturere meg selv, sier han.

Dempsey kan ikke si noe om tida i Cardiff. I alle fall ikke nå.

– Alt skjedde så fort at vi ikke har blitt enige med klubben om alle detaljene ennå. Så lenge den endelige avtalen ikke er klar, kan jeg ikke snakke om noe som har med Cardiff å gjøre, sier han.

– Trist

Mark Dempsey var profesjonell fotballspiller i klubber som Manchester United, Swindon og Sheffield United. De siste 15 årene har han vært trener og jobbet med fotball hver eneste dag. Så var det plutselig stopp.

– Det er bare trist. Og jeg takler det ikke bra, for å være helt ærlig. Fotball er livet mitt. I en periode etter karrieren var jeg semiprofesjonell og jobbet som bygningsarbeider i min fars firma. Etter seks måneder fikk jeg det midt i ansiktet. Jeg har aldri vært så langt nede. Jeg var virkelig deprimert, forteller han.

– Hvordan får du dagene til å gå hjemme på Eide?

– Jeg bruker mye tid med babyen, det er det eneste positive. Jeg trener på helsestudio hver morgen og spiller sjakk for å holde hodet i gang. Så trener jeg barn i Eidehallen av og til. Forrige uke hadde jeg ei økt med jentelaget opp til sju år. Det var en ny erfaring, smiler Dempsey.

MFK-jobb?

Torsdag var han i Akerhallen for første gang siden han forlot MFK i januar.

– Are (Lervik) inviterte meg, og jeg ville gjerne bidra. Det var en fin trening med 12-årslaget.

Ifølge direktør Tarje Nordstrand Jacobsen kan det bli aktuelt for MFK å knytte til seg Dempsey på fast basis hvis han blir boende i området.

– Jeg skal snakke mer med Molde, og det er selvfølgelig både hyggelig og interessant. Jeg har veldig gode relasjoner med klubben, men akkurat nå vet jeg ikke hvor jeg skal i livet. Det eneste som er helt garantert, er at jeg skal jobbe med fotball. Enten det blir i Molde, Malaysia eller i Sør-Afrika, sier 50-åringen.

Vil jobbe med Solskjær

Hans største ønske er fortsatt å jobbe med Ole Gunnar Solskjær.

– Jeg har ikke diskutert fotball med Ole etter at vi kom hjem. Jeg vet hvor skuffet han er nå, og dette er en tid for refleksjon, ikke for å avgjøre framtida. Vi har hatt et fantastisk samarbeid og jeg ser på ham som en ekte venn. Vi kommer nok til å snakke med hverandre om framtida før vi gjør det med noen andre. Jeg har alltid sagt at jeg ikke vil være assistenten til noen andre enn Ole. Da vil jeg heller være sjef på et lavere nivå. Det står jeg for, det er fortsatt slik jeg føler det, sier han.

Hyller Skullerud

I neste uke skal Dempsey være observatør på U21-landslagets samling i Drammen. Der blir det gjensyn med Moldes Eirik Hestad.

– Så skal jeg se kampene til Molde, og jeg skal se cupfinalen. Det Molde har gjort i år er helt fantastisk. Å ta over et lag etter Ole Gunnar på den måten, det er virkelig imponerende. Fenomenal fotball. «Unbelievable». «Amazing», sier Dempsey.

– Jeg fulgte laget mens jeg var i Cardiff, og noen av kampene er det beste jeg har sett i Tippeligaen. Alt var på plass da vi dro, men den nye manageren og staben har kommet inn og gjort forbedringer. Det er så imponerende, sier Mark Dempsey.